Hoogeveen – Meer dan 800 jongeren bezochten woensdag jl. met hun ouders/verzorgers de Open dag van het Alfa-college in Hoogeveen, zo’n 200 meer dan voorgaande jaren. Op de locaties aan de Voltastraat en de Stroom(KARgo!) stonden studenten en medewerkers klaar om hen te informeren over opleidingen, begeleiding, stages, schoolkosten, etc.

Studenten opleiding Tandartsassistent geven uitleg bij een praktijkles.

Opvallend was dat jongeren steeds beter voorbereid zijn. Zij hebben vooraf al een keuze gemaakt van opleidingen die ze willen bezoeken en stellen heel gerichte vragen. Velen meldden zich direct aan.

Sfeer proeven
De Open dag is in de eerste plaats bedoeld voor het verkrijgen van informatie. Daarnaast is het sfeer proeven en het ervaren en meemaken van diverse activiteiten minstens zo belangrijk. Uiteindelijk wordt gekozen voor een opleiding op een school die goed bij je past.

Studenten van diverse opleidingen verzorgden in het schoolrestaurant een Catwalkevent, met diverse shows, live-cooking en demo’s haar- en schoonheidsverzorging. Studenten Jong Ondernemen presenteerden hun ondernemingen. Verder was er aandacht voor Internationalisering(stages en projecten in het buitenland) en Ondernemen. In de Alfascoop werden over deze onderwerpen presentaties gegeven, onder andere door de Hoogeveense ondernemer Henri Offerein. Ook bij de opleidingen waren veel bedrijven, instellingen en oud-studenten aanwezig om de jongeren te informeren over beroepen, carrières en keuzes maken.

Topopleidingen
Het Alfa-college staat in de Keuzegids MBO 2017 op de 3e plaats van MBO-scholen van Nederland. De locaties in Hoogeveen bieden daarnaast nog 11 topopleidingen aan. Met de invoering van de OV-kaart voor mbo-ers is het Alfa-college voor steeds meer jongeren uit de regio bereikbaar.

Oud-student Michael Steenbergen vertelt over zijn opleiding Retail.
Een kijkje in de keuken bij de koksopleidingen.

Door Henk Boer

Geef een reactie