Evenementen

Enorme deken als symbool voor verbindingen in centrum Hoogeveen

HOOGEVEEN – Op dinsdagmiddag 22 mei zal bij de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen voor 100 vierkanter meter aan kleurrijke dekens neergelegd worden. Deze dekens zijn slechts een paar van de dekens die gemaakt zijn door cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de NNCZ en betrokkenen die zijn aangehaakt voor het project De Grootst Gehaakte Deken van de Wereld. Al de draadjes wol in deze dekens staan symbool voor verbindingen.

eigen foto ©

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld (GGDW) is een burgerinitiatief in de letterlijke betekenis van het woord: het is ontstaan, opgezet en ingezet door mensen vanuit de behoefte aan een betere samenleving. Het haken staat niet op de voorgrond, het gaat om het verbinden tussen mensen, sociale cohesie, onverwachte ontmoetingen en het ontsluiten van eigen kracht in de gemeenschap. Deze punten worden binnen de NNCZ gezien als resultaat van het meedoen. Het haken is slechts een middel, geen doel.

Roeli Mossel, directeur-bestuurder NNCZ: “Wanneer het haakproject in de huidige vorm stopt, stopt de ontstane beweging uiteraard niet. Ontstane verbindingen verdwijnen niet en zullen juist verder uitgebouwd en verdiept worden. In de gezamenlijke zoektocht naar nieuw samenleven hebben we nog een heel pad te gaan met elkaar, de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld heeft hier een mooie bijdrage aan geleverd.”

Bij slecht weer zullen de dekens dinsdagmiddag 22 mei in het Jannes van der Sleedenhuis De Vecht neergelegd worden. Ook daar is iedereen welkom om ze komen te bekijken. De laatste dekens gaan na dinsdag naar Leeuwarden, dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, om daar toegevoegd te worden aan de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Na 15 juli zullen alle dekens aan goede doelen worden geschonken.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Geef een reactie