Er opuit

Datum/Tijd Evenement
09/09/2022 - 10/09/2022
09:00 - 17:00
Programmaoverzicht feestweek Elim
10/09/2022
09:00 - 13:30
De Hoogeveensche Markt
10/09/2022 - 11/09/2022
09:00 - 17:00
Programmaoverzicht feestweek Elim
10/09/2022
10:00 - 18:15
Herfstweidebliktocht op zaterdag 10 september.
10/09/2022
14:00 - 16:30
Bloemencorso Elim laat zich weer zien naar twee jaar van afwezigheid!!

Een gedachte over “Er opuit”
 1. SPRINGKUSSENFESTIVAL OP 17 AUGUSTUS IN HET STEENBERGERPARK

  Zeven jaar lang organiseerde wijkvereniging de Weide de vakantie speeldagen op het grasveld naast het wijkgebouw. Nu dit niet meer kan wordt uitgeweken naar het Steenbergerpark. Bij een nieuwe locatie hoort ook een nieuwe naam en daarom is de naam Vakantie Speeldag gewijzigd in Springkussenfestival. Deze naam doet meer recht aan deze activiteit omdat er maar liefst 12 springkussens worden geplaatst
  Dit jaar vindt het Springkussenfestival plaatst op woensdag 17 augustus van 10 tot 17 uur.
  Er zijn dit jaar twee veranderingen. Ten eerste is de locatie verhuist van het grasveld naast het wijkgebouw naar Steenbergerpark op het veld naast de fietscrossbaan en ten tweede is het festival teruggebracht van twee woensdagen naar één woensdag. Dit laatste heeft te maken met de veel hogere kosten die we moeten maken bij een activiteit in het Steenbergerpark (huur aggregaat, dixies etc.) en daardoor is het budget slechts voldoende voor één springkussenfestival.
  Ook voor deze activiteit gelden de nieuwe regels van de gemeente en de provincie en dat betekent dat een quick-scan opgesteld moet worden in het kader van de Wet Natuurbescherming en een stikstofdepositie berekening. De kosten daarvan zijn zo hoog dat dit het einde zou betekenen van het springkussenfestival. Gelukkig hebben we recent te horen gekregen dat de organisatie van het stadsparkfestival toestemming heeft gegeven om gebruik te maken van de rapporten die zij hebben laten opstellen en omdat het springkussenfestival veel kleiner is dan het stadsparkfestival qua aantal mensen, aantal aggregaten etc. blijven wij ruimschoots binnen de normen. De stikstofuitstoot van het opgestelde aggregaat is voor de zekerheid berekend en over de gehele dag bedraagt deze 0,065 kg NOx.
  Op 17 augustus worden 12 springkussens opgesteld. Deze zijn bedoeld voor de kinderen van de basisschool. De volgende attracties zijn besteld : Sweeper, slagbal, klimpalm, slingerbal, paddenstoel ballen bad, stormbaan 24 m lang, klimglijbaan, kleine glijbaan Dolfijn, de springkussens Bleeper met IPS, brandweer, piratenboot en lego.
  Wij verwachten mooi weer en de klimglijbaan kan worden omgetoverd in het waterspektakel Tobbedansen maar daarvoor is water noodzakelijk. Helaas is er in het park niet alleen geen elektriciteit maar ook geen openbare wateraansluiting aanwezig. Er is wel een privé aansluiting maar die vereniging wil de aansluiting niet beschikbaar stellen en het is ondoenlijk om 250 m tuinslang aan te leggen vanuit het wijkgebouw. Maar we zoeken de komende week nog naar een oplossing.
  Op dit moment hebben we 26 vrijwilligers en wij zoeken nog een paar extra vrijwilligers om de vrijwilligers af te kunnen wisselen
  Op basis van vorig jaar verwachten wij 350-400 kinderen en een flink aantal ouders.
  Kinderen kunnen een toegangsbandje kopen. Voor leden van wijkvereniging De Weide bedraagt de prijs € 2,50 en voor niet-leden € 4,00. De kinderen ontvangen daarbij naast een polsbandje een bon voor een ijsje en limonade.
  Verder is er een terras waarbij koffie, fris, limonade ijs, chips en snoep verkrijgbaar is. Voor de inwendige mens zijn er broodjes knakworst en poffertjes.
  Het springkussenfestival begint om 10 uur en duurt tot 17.00 uur.

  Tot ziens in het Steenbergerpark op woensdag 17 augustus.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: