Foto: Andre weima

Hoogeveen – CDA-wethouder Anno Wietze Hiemstra is dinsdag bij zijn afscheid onderscheiden met de erepenning van de gemeente Hoogeveen. Burgemeester Karel Loohuis reikte de penning uit. Hiemstra vertrekt uit Hoogeveen om waarnemend burgemeester te worden van Appingedam in Groningen.

Loohuis benadrukte onder meer Hiemstra’s analytische vermogen, diens enorme dossierkennis, daadkracht en verbindend vermogen. ‘Hiermee heb je jouw wethouderschap op buitengewone wijze vervuld. Met politiek gevoel, betrokken, benaderbaar en alle belangen afwegend heb je jouw stempel gedrukt op de ontwikkeling van Hoogeveen’, aldus burgemeester Loohuis.

Karel Loohuis was niet verrast door het nieuws dat Anno Wietze Hiemstra was benoemd tot burgemeester. ‘Iemand met de ervaring en de kwaliteiten van Anno Wietze en ook nog relatief jong met de daarbij horende ambities zou op enig moment een volgende stap in zijn carrière gaan zetten. En dat is goed’, zei Loohuis.

Hiemstra liet in zijn toespraak zijn politieke loopbaan de revue passeren. Ook gaf hij een ‘vriendelijke waarschuwing’ mee naar aanleiding van het overschot van zes miljoen op de begroting 2016: ‘Pas op dat nu niet het grote uitgeven begint. Blijf scherpe en duurzame keuzes maken, vanuit inhoudelijke doelen. Vraag je af: waar wordt Hoogeveen en worden alle inwoners echt beter van?’, zei Anno Wietze Hiemstra.

De oud-wethouder zei vol enthousiasme maandag aan het burgemeesterschap in Appingedam te beginnen. Hij wenste zijn opvolger Bert Otten, CDA-fractievoorzitter, veel succes toe. Hiemstra zei iedereen toe te wensen dat de bestuurscultuur in Hoogeveen blijft zoals hij is. ‘Opbouwend, vernieuwend en vooruitstrevend en altijd gericht op samenwerking in het belang van onze inwoners, Hoogeveen en de regio’, aldus Anno Wietze Hiemstra.

Door Henk Boer

Geef een reactie