Hoogeveen – Vanmiddag opende wethouder Eric Giethoorn het tweede tappunt in de Cruyff Court aan de Tamboerlaan.opening tweede-watertap-punt (03)-1

Ongeveer 140 kinderen uit de groepen 5/6 van de basisscholen Het Spectrum en CBS De Sprong waren bij de opening aanwezig. Met elk 1 leerling van de beide scholen, werd het waterpunt op een symbolische wijze geopend, door een druk op de kraan. Zo konden de kinderen hun Bidon vullen.

Watertappunt
Het watertappunt heeft de gemeente Hoogeveen aangeboden gekregen van de Cruyff Foundation in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij en JoinThePipe. Deze drie organisaties zijn van plan om bij ieder Cruyff Court in Nederland een watertappunt te plaatsen. Hiermee willen zij kinderen stimuleren om meer kraanwater te drinken in plaats van sportdrank en energy drinks, waarvan de flesjes achterblijven op het Cruyff Court. Ze hopen met de plaatsing van het tappunt dan ook het zwerfafval rond de velden te verminderen.

Kidz-dj
De Kidz-dj draaide muziek voor de kinderen, de grootste wereldhits met een eigentijdse tekst, in een interactieve discoshow vol beweging. Perfect om tijdens de opening gratis te bewegen! De ‘Beweeg je mee met de Kidz-dj’ show is speciaal ontwikkeld voor JOGG-gemeenten. Uitgangspunt: Jongens tegen de meiden.opening tweede-watertap-punt (07)-1

JOGG
De gemeente Hoogeveen is sinds 2014 een JOGG gemeente. JOGG is een landelijke beweging en staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Met elkaar werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. De Hoogeveense JOGG aanpak wordt gecombineerd met het bestaande ‘actieplan Sport en Bewegen’ en heeft als doelstelling: Het percentage jongeren met gezond gewicht blijft in de periode 2014-2017 minimaal gelijk. Dit wil de gemeente bereiken door een brede gezamenlijke aanpak gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl, gezonde leefomgeving en toegankelijke (preventieve) zorg. Het stimuleren van waterdrinken is een belangrijk onderdeel van de JOGG-aanpak. Meer informatie staat op www.sportiefhoogeveen.nl.

opening tweede-watertap-punt (01)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie