Hoogeveen – Tijdens een goed bezochte cultuur-historische informatiemarkt, op het kerkplein te Hoogeveen, bracht een 20-tal erfgoed-organisaties en toeristische organisaties uit Hoogeveen en omstreken, het beste wat ze in huis hadden onder de mensen                                                         erik giethoorn onthulling schilderij cultuur historische markt 1

De opening van de markt werd gedaan door wethouder van cultuur Erik Giethoorn. Hij benadrukte het belang van onderlinge samenwerking, en droeg daar graag zijn steentje aan bij. Hij zal al uit naar de opening van de volgende editie van deze informatiemarkt.

Tevens maakte hij bekend dat de gemeente Hoogeveen een nieuw beeldje van de Trommelslager heeft bekend. De andere is in april van dit jaar gestolen en nooit terug gevonden. De nieuwe zal beter beveiligd worden tegen diefstal. Giethoorn opende de markt door het onthullen van een grote foto op canvas van een oud ambacht.

Dit is een exemplaar uit een serie van 40, die als wisseltentoonstelling vanaf dat weekend naar diverse organisaties en gebouwen kan gaan. Wie geïnteresseerd is kan de serie vastleggen via TROP, het toeristisch overleg platform van Hoogeveen.

De markt was georganiseerd door het Comité Open Monumentendag Hoogeveen, een samenwerking tussen Die Luyden van ’t Hooge Veene, Trop en de Stichting Levende Geschiedenis Drenthe.

Door Henk Boer

Geef een reactie