Hoogeveen – Afgelopen vrijdag trapte wethouder Eric Giethoorn de fiets aan om het startsignaal te geven voor de sportdag “Steek wat op van Sport”.

manon-koekoek-sportmiddag-MFC-spil (03)-1

Deze sportdag stond in het teken om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en gezonde voeding. Bijna 80 kinderen van groep 5 t/m 8 van basisschool De Hoeksteen en De Driesprong hebben zich in het zweet gewerkt.

Met een stempelkaart konden de leerlingen op pad. Door middel van een doordraaisysteem werden ze langs de verenigingen Lef, Koizumi, HV Kwiek, HTC, De Peddelaars, Hbsv Agilaz en de Jogg kraam geloods. Dat vallen best leuk is, leerden de kinderen op de judomat. De gymnastiekvereniging daagden de kinderen uit om een zo hoog mogelijke salto te maken. Les krijgen van een tennisleraar was voor veel kinderen nieuw. Ook schieten met een handboog of op de pedalen te staan van een echte racefiets was voor vele een bijzondere ervaring. Niet alleen individuele sporten kwamen aan bod. De handbalvereniging heeft talent gespot tijdens een wedstrijdje. Na al het intensieve sporten konden de kinderen bijtanken door water te drinken en een smoothie te maken. Hiermee was het nog niet afgelopen. Als laatste kwam Topfit om de dag swingend af te sluiten. Met een appeltje voor de dorst, gesponseerde door Plus Huisman, gingen de sportievelingen weer naar huis.

Initiatiefnemer van deze sportdag is Manon Koekoek geweest. I.s.m. MFC de Opsteker, Sportief Hoogeveen, Jogg, vrijwilligers van bovenstaande verenigingen en de leerkrachten van de basisscholen is deze dag mogelijk gemaakt. Manon heeft door het organiseren van deze sportdag wat opgestoken voor haar opleiding Sport en Bewegen die ze volgt aan het Drenthe College. Hierbij heeft ze een goed voorbeeld gegeven van hoe een sportproject eruit moet zien!

manon-koekoek-sportmiddag-MFC-spil (01)-1manon-koekoek-sportmiddag-MFC-spil (04)-1manon-koekoek-sportmiddag-MFC-spil (09)-1 manon-koekoek-sportmiddag-MFC-spil (14)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie