?

Hoogeveen – Van Hans Jutstra Woninginrichting gaat de estafettestok vrijwilligerswerk naar Christelijke Boekhan-del De Fakkel, die geheel door vrijwilligers wordt gerund. Het viel Hans op dat het moeilijk is onder-nemers te vinden die zich naast hun onderneming vrijwillig inzetten voor anderen.

“Ik roep toch graag andere ondernemers op eens te kijken op welke plek zij iets kunnen betekenen voor een an-der in onze maatschappij, want het is zo nodig dat meer mensen zich inzetten en niet thuis blijven zitten.” Hans en zijn rechterhand Marleen vertellen dat zij iedere twee weken op de dinsdagmiddag activiteiten ondernemen met bewoners op een van de huiskamers van De Westerkim. Christelijke Boekwinkel De Fakkel is bijvoorbeeld op de kerstmarkt van De Westerkim altijd een graag geziene gast.

Geraakt door het Fakkel-virus
“Geraakt door het Fakkel-virus”, zo omschrijft winkelcoördinator Connie de Jager het gevoel dat heerst onder de groep van 13 vrijwilligers die zich inzetten voor de boekwinkel. “Het zijn trouwe vrijwilligers en ze vormen een hechte groep.” Connie vertelt dat De Fakkel een stichting is en geen winstoogmerk heeft, maar wel kostendekkend moet zijn. Het doel van De Fakkel is om via de winkel en de nieuwe webwinkel een actieve bijdrage te leveren aan de ondersteuning en geloofsopbouw van christenen in de gemeente Hoogeveen. Behalve via het winkelassortiment, bestaande uit bij-bels, christelijke boeken, geschenkartikelen, kaarten, films en muziek organiseert De Fakkel maan-delijks een activiteit. Anne de Hilster, de relatiebeheerder, vertelt dat zij o.a. workshops en lezingen in De Fakkel of creatieve activiteiten organiseert. “Soms is er een Christelijk thema, maar lang niet altijd. Bijvoorbeeld rondom Pasen was er een bijbelse maaltijd met bijbelse verhalen in de winkel. Daarnaast bezoek ik kerken, scholen, jeugdgroepen, bedrijven en instellingen, waar ik presentaties geef over De Fakkel. Het is vooral onze wens om meer jonge mensen in de winkel te krijgen bij acti-viteiten of als vrijwilliger.”

Vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers zijn zeer welkom bij De Fakkel. Een inzet van 2 dagdelen per week is de gevraag-de minimale inzet. Connie vertelt: “we krijgen de planning nu net rond met de huidige vrijwilligers-groep, maar het zou mooi zijn als wij die kunnen uitbreiden. Als vrijwilliger sta je in de winkel, je kunt administratieve taken oppakken en voor een gedeelte van het assortiment de inkoop verzorgen. Het hele proces vanaf de binnenkomst van een boek van de leverancier, totdat het met een tevreden klant de winkel verlaat, daar ben je mee bezig. Je wordt goed ingewerkt en wordt onderdeel van een leuk team.” Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de winkel of kunnen mailen naar co.hoogeveen@fakkel.nl. De estafettestok is te bewonderen in De Fakkel, tijdens openingstijden van maandag t/m zaterdag.

Door Henk Boer

Geef een reactie