ELIM – Nog maar kort geleden werd de negentigjarige Zwaantje uit Elim in het zonnetje gezet omdat zij wel het grootste aandeel van alle breisters heeft geleverd voor de mensen in Oekraïne. Zwaantje vind breien zo leuk dat ze met gemak een muts of sjaal in een avond breit. Stichting Elim Vitaal & Actief (EVA) zette de breiactie voor ouderen op in de Coronatijd ter verdrijving van de eenzaamheid.

Al snel kwamen er meldingen van ouderen buiten EVA die ook graag mee wilde doen. Zo kwamen er aanmeldingen uit Nieuwlande, Elim, Hollandscheveld en zelfs Hoogeveen. Afgelopen week hebben Peter Aalders en Henk Boer ( de beheerders van de Elimsite en de Hoogevener) weer een vracht naar Loods 66b aan de Dr. Anton Philipsstraat, tegenover de Welkoop gebracht.

Daar worden de goederen opgeslagen tot er weer voldoende is voor een vrachtwagen vol om naar Oekraïne gebracht te worden. Wie goederen wil doneren kan op oekraine-noodhulp.nl kijken wat er nodig is. De spullen kunnen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur worden gebracht naar Loods 66b aan de Dr. Anton Philipsstraat, tegenover de Welkoop en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 naar Beth-el aan de Boekweitlaan 65a. De breiactie loopt inmiddels nog steeds door. Wegens succes verlengt zullen we maar zeggen. De foto’s bij dit artikel zijn van Henk Boer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: