Datum/Tijd
Date(s) - 16/08/2016
Hele dag

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Dit jaar wordt voor de 38e keer een kinderspeelweek in de speeltuin in Hollandscheveld gehouden. Het thema voor dit jaar is “Fantasy”.
De hele week organiseert Stichting Kinderspeelweek Hollandscheveld activiteiten voor alle kinderen van de basisschool. Voor de ouders is er een gezellig terrasje ingericht.
Wat kun je in de speelweek verwachten?

Zaterdag 13 augustus 10.30 tot 13.00 uur
Tegen betaling kun je je deelnamekaart ophalen. Wanneer je niet op de basisschool in Hollandscheveld zit kun je je inschrijfformulier dan ook inleveren. Ook kun je dan nog inschrijven.

Maandag 15 augustus
Om 10.00 uur is de opening van het dorp.
De hele dag zijn we dan bezig met het bouwen van een hut, die we zelf in elkaar moeten spijkeren. Om 12.00 uur even thuis eten en dan tot 15.30 uur weer verder met bouwen.

Dinsdag 16 augustus
Om 10.00 uur mogen de kinderen eerst hun hutten versieren en verven.
Vervolgens is er een survivaltocht voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze survival wordt in de bossen aan de kerkhoflaan uitgezet. Wanneer je geen zwemdiploma hebt maar toch 8 jaar of ouder bent zal één van je ouders mee moeten. Je mag natuurlijk ook mee doen met de mini survival. We verwachten dat tegen 11.00 uur de mini survival van start gaat voor kinderen tot 8 jaar of kinderen zonder zwemdiploma. De kinderen krijgen daar eten. Om 15.30 uur is het einde van de dag.

Woensdag 17 augustus
Is er een fietstocht voor het hele gezin uitgezet van ca. 40 km. De route is een verrassing. Voor iedere deelnemer is er een gratis kop koffie of een beker ranja op een mooie rustplaats. Inleg is € 3,- p.p. Kinderen met een weekkaart fietsen gratis mee, maar wel onder begeleiding van ouders/verzorgers. Voor de allerkleinsten, schminken, en een ballenbak in de speeltuin.

Donderdag 18 augustus
Staat helemaal in het teken van de zeskamp. De hele dag zijn er zeskampspellen in de speeltuin. We gaan lekkere pannenkoeken eten in de speeltuin . ’s Avonds komen kleine en grote sterren optreden in de kinderplaybackshow. Het zou leuk zijn als je een liedje kiest wat bij dit thema past. Om ca. 21.30 uur is er een optocht en daarna snert en bruine bonensoep eten . De kinderen vanaf 8 jaar mogen blijven slapen in hun eigen gemaakte hutten. Het lijkt ons erg leuk dat je ’s avond verkleedt komt.

Vrijdag 19 augustus
Voor de slapers is er om 7.00 uur ontbijt. Zijn ze moe en willen ze echt slapen dan mogen de ouders de kinderen om 8.00 uur ophalen. s’ Morgen is er voor de kinderen een bingo georganiseerd. Tussen de middag gaan we broodjes bakken in de speeltuin. Als het eten op is moet er tijdens de vossenjacht nog wat vreemde vogels gezocht worden. Na de vossenjacht kunnen de kinderen even naar huis.
Om 18.30 uur is er een ballonnenwedstrijd en komen de winnaars van de playbackshow nog een keer voor ons optreden. Vervolgens wordt er een leuke activiteit georganiseerd. Wat dat is is top secret!! We zullen de avond met een verloting afsluiten.

Zaterdag 20 Augustus
Dan zijn we de vaders en moeders nodig. De hutten moeten afgebroken worden en de speeltuin moet weer worden opgeruimd. We beginnen om 7.00 uur.
Wij hebben niet veel regels maar vinden het wel belangrijk dat jullie je aan de volgende regels houden: Deelname is alleen voor kinderen van de basisschool

Een weekkaart kost € 2,50 per kind, een dagkaart € 1,00.
Je moet zelf een hamer meenemen .
De grote survival is alleen voor kinderen vanaf 8 jaar met een zwemdiploma
Overnachting is alleen voor kinderen vanaf 8 jaar
Messen en andere gevaarlijke dingen, alcohol en energiedrankjes zijn verboden
Deelname is op eigen risico
Wanneer je iemand pest, word je gelijk naar huis gebracht!
Telefoon : 06-12676914 (bereikbaar tussen 19:00 en 22:00)

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: