Brocante op Elim

DoorHenk Boer

aug 26, 2017

Datum/Tijd
Date(s) - 26/08/2017
10:00 - 17:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Elim -“Brocante op Elim” een brocantemarkt in Franse sfeer op zaterdag 26 augustus 2017. Op 26 augustus a.s. zal er voor het 3e jaar op rij weer een gezellige Franse brocantemarkt georganiseerd worden. “Brocante op Elim” vindt plaats in de tuin en rondom het woonadres Dorpsstraat 46b in Elim.

De brocantemarkt overtrof in 2015 en 2016 ieders verwachtingen. De combinatie van brocante en de op en top relaxte Franse dorpssfeer bleek een schot in de roos. De markt van vorig jaar trok ruim 1000 bezoekers. Liefhebbers uit de eigen regio, maar ook veel bezoekers die er wel een uurtje rijden voor over hadden, trokken naar Elim.

Net als vorig jaar worden twee ruime grasvelden ingericht met grote tenten en kramen met voornamelijk brocante hebbedingen en unieke vondsten. Omdat er gekozen is voor grote tenten, bestaat de markt uit meer dan 30 gezellige winkeltjes. Deze brocantewinkeltjes worden afgewisseld met standhouders die op de een of andere manier passen bij het Franse landelijke dorpsleven.
Voor de échte brocanteliefhebbers wordt het smullen, de standhouders zijn met zorg geselecteerd en het aanbod is daardoor ook gevarieerd en divers. Er is een mix van Frans brocante, industrieel, vintage en retro.

En voor 1 dag is het Drentse dorpje Elim weer in Franse sferen. Bezoekers kunnen tussen het struinen door, bijkomen op het “Franse” culinaire binnenplein en genieten van een café met heerlijke pâtisserie. En wat is een Franse markt zonder een glaasje wijn en een buvette met vers gebarbecuede worstjes en een stuk stokbrood?

Liefhebbers van de Franse Citroën kunnen hun hart weer ophalen aan een aantal unieke oldtimers. Je kunt ze voelen en zien en natuurlijk op de foto zetten! Het is uiteraard mogelijk om even een kleine Tour d’Elim te maken. Ervaar hoe het is om te rijden in een oud eendje, chique DS of klassieke Traction.

Kinderen worden uitgedaagd om mee te doen aan schilderworkshops. Een enthousiaste kunstenares zal de kinderen leren hoe te schilderen met de Franse slag.

Kortom, er zal weer genoeg “te koop”, te zien, te proeven en te doen zijn. Kom op 26 augustus naar Elim en beleef de sfeer van het Franse platteland. Toegang is € 2,- inclusief een consumptie (kinderen t/m 12 jaar gratis).

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: