Evenementen

Brouwer van bierbrouwerij “de Eem” op PINT –bierproefavond

Datum/Tijd
Date(s) - 19/04/2016
20:00 - 22:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – Dinsdag 19 april a.s. organiseert Bierconsumentenvereniging PINT –regio Noord weer een bijzondere bierproefavond in café “de Lijst” in Hoogeveen, Hoofdstraat 34.

Voor deze avond heeft zij Ruud van Moorst, brouwer en eigenaar van bierbrouwerij “de Eem” uit Amersfoort, uitgenodigd om 6 bieren uit zijn assortiment te presenteren. Omdat Van Moorst van mening was dat enkele grote bierbrouwerijen de bieren steeds zoeter maakten en er daardoor smaakvervlakking optrad besloot hij in 2006 zelf met groot success bieren te gaan brouwen. Zijn bieren bevatten naast zowel zoete als bittere smaakcomponenten aangevuld met fruitage aroma’s uit speciaal geselecteerde hops en gisten.

Dat de bieren van hoge kwaliteit zijn blijkt wel uit het feit dat ze in binnen- en buitenland in de prijzen zijn gevallen. De brouwerij brouwt op dit moment 9 verschillende bieren en op deze proefvond zal Ruud er zes van presenteren. Hij doet dat met veel enthousiasme, want zijn bieren zijn zijn passie.

Naast het brouwen van zijn eigen bieren wordt Van Moorst ook veel gevraagd door college-brouwers om samen een bier te brouwen. Zo heeft hij o.a. samen met de brouwers van Hommeles, Oedipus en de dames van Tasty Lady mooie bieren gebrouwen.

Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan deelnemen aan deze bijzondere bierproefavond. De kosten voor deelname zijn € 12,50; PINTleden betalen € 7,50. Wel dient men zich tijdig per email aan te melden bij secretarispintnoord@gmail.com
De proefavond begint om 20 uur.

Geef een reactie