Datum/Tijd
Date(s) - 01/01/2016
Hele dag

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Oliebollenparty wordt Nieuwjaarsfestival in 2017

Hoogeveen – Het was decennialang een traditie: op 1 januari een Oliebollenbal in De Tamboer om te ontmoeten en proosten op het nieuwe jaar.tamboer1

Ontstaan uit het toenmalige tekort aan horecafaciliteiten in Hoogeveen, vervulde De Tamboer tientallen jarenlang een positie in de zogenaamde ‘dag- en avondhoreca’. Inmiddels is deze positie overgenomen door de vele goede en professionele horeca-etablissementen in Hoogeveen en resulteerde dat ook in een begrijpelijke afname van bezoekers op het Oliebollenbal in De Tamboer.

Daarom kiest De Tamboer er bewust voor om op 1 januari geen party’s meer te organiseren. Directeur Jan Werkhoven legt uit: “Toen het Oliebollenbal zo’n veertig jaar geleden begon waren er nog nauwelijks horecagelegenheden geopend op zon en feestdagen. Maar in de loop der jaren zijn er zoveel kwalitatief goede horecavoorzieningen in Hoogeveen ontstaan, dat de noodzaak om dit als theater keer op keer te organiseren verdwijnt. We kunnen en willen als culturele instelling niet concurreren met de lokale horeca en willen ons weer richten op onze eigen kracht en positie: theater maken.”

De horecafunctie van het theater richt zich de komende jaren op theaterhoreca, niet op de dag- en avondhorecafunctie. De Tamboer slaat dus bewust de party’s op 1 januari over, maar maakt wel plannen voor januari 2017. In dat jaar viert De Tamboer haar vijftigjarig bestaan. In het derde weekend van januari komt er een totaal nieuw Nieuwjaarsfestival boordevol nieuw talent, waarmee het nieuwe Tamboerjaar keer op keer feestelijk wordt geopend.

Door Henk Boer

Geef een reactie