Datum/Tijd
Date(s) - 07/09/2017
10:00 - 22:30

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Elim – Elim is weer klaar voor de jaarlijkse feestweek. Van maandag 4 tot en met zondag 10 september is het weer groot feest in het dorp en er is weer er van alles te doen. De afgelopen maanden is er achter de schermen door de Feestweekcommissie van de Culturele Vereniging Elim weer hard gewerkt om een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud in elkaar te zetten. Ook de bewoners van het dorp zijn al volop bezig met de straatversiering, de tuinverlichting, de opbouw van de corsowagens en de bouw van decorstukken voor de playbackshow.

Vuurwerkshow
Op maandagavond 4 september zal om 20:15 uur de feestweek van Elim van officieël start gaan met een grootse lampionoptocht. De lampionoptocht zal worden begeleid door 2 drumbands. De optocht, waaraan jaarlijks ongeveer 250 kinderen aan meedoen, zal van start gaan vanaf de parkeerplaats bij het sportpark en zal eindigen op het terrein van korfbalvereniging K.V. Elko aan de Carstenswijk. Hier zullen de drumbands nog een kleine gezamenlijke show geven. Om 21:30 uur is er op het terrein van korfbalvereniging Elko aan de Carstenswijk een Mega-vuurwerkshow te bewonderen. Tijdens de indrukwekkende show, welke de grootste en langste vuurwerkshow in de regio is, zal de lucht continu verlicht zijn met de meest mooie kleuren en effecten. De entree is natuurlijk gratis.

Kermis
Op dinsdagmiddag 5 september a.s. om 16:00 uur staat de opening gepland van de Elimse kermis. Dit gebeurt met het oplaten van enkele honderden gekleurde ballonnen. De kermis met onder andere de Autoscooter, de Zweefmolen, de Kinderdraaimolen, de Schiettent, een Touwtjestrek en Lucky-Cranes is te vinden op het evenemententerrein aan de Carstenswijk. Natuurlijk is ook de Oud-Hollandse Oliebollenkraam aanwezig op de Elimse kermis.

In nauw overleg met de kermisexploitant is erop en in de nabijheid van het kermisterrein een randprogramma samengesteld. Dit houdt in dat er naast een kleurplatenwedstrijd met supermooie prijzen, een ballonnen wedstrijd ook alle bezoekers van de kermis mee kunnen doen aan een gratis verloting. Bij deze verloting is maar liefst twee keer een hoofdprijs van € 100,00 contant te vergeven. De 1e trekking van deze verloting is op donderdagavond en de tweede trekking op vrijdagavond. Donderdag- en vrijdagmiddag is het “piekkies-middag” en zaterdag kan de jeugd zich gratis laten schminken.

EK Stratenvolleybal
Voor het eerst in de Elimse Feestweek zal er worden gestreden om het Elims Kampioenschap Stratenvolleybal. Aan de toeschouwers is ook gedacht tijdens het EK. Deze kunnen zich tussen de ruim opgestelde speelvelden door bewegen zodat er niets gemist hoeft te worden. Ook is er muziek en wordt er een gezellige tent neegezet op het terrein voor een hapje en een drankje. Het EK Stratenvolleybal wordt gestreden op het terrein van K.V. Elko en begint om 18:45 uur. De entree is natuurlijk gratis.

Kinderfeestsjoow!!
Op Woensdagmiddag om 14: ¬00 uur is het de beurt aan de jongsten, want dan is het feest in “De Open Deur” aan de Dorpsstraat. Het dak gaat er helemaal af bij deze wervelende kinderfeestsjoow waar de kids van begin tot het eind helemaal in op gaan. Na afloop van sjoow krijgen alle kinderen ook nog eens een gratis ijsje!

Superbingo
De Woensdagavond ¬is gereserveerd voor de superbingo. Want om 20:00 uur zal er in de 1000 m2 grote feesttent aan de Carstenswijk een superbingo worden gehouden met 2 superrondes, ter waarde van € 125,00 (!), waarvan 1 superronde ook nog eens helemaal gratis is! Meespelen kan al vanaf 6 euro. Bovendien krijgen alle bingoërs bij binnenkomst een gratis kopje koffie aangeboden. De, als het nodig is, verwarmde feesttent is vanaf 19:00 uur geopend.

55+middag met gratis luch
Op donderdagmiddag vanaf 12:00 uur worden alle 55-plus inwoners van Elim uitgenodigd voor een gezellige middag met gratis lunch. En om het allemaal nog leuker te maken komt „De Buurvrouw! “Ook nog even langs!

Voor de gratis luch is het wel noodzakelijk dat men zich voor 1 september opgeeft. Dit kan middel van de bon in het programmaboekje of bij Jan Benjamins, Carstensdijk 55c, Elim of bij Hobby en Warenhuis Zomer, Dorpsstraat 1, Elim. Ook oud-Elemieten van 55+ kunnen zich opgeven. Hiervoor dient men zich echter wel te identificeren en een bewijs dat men in Elim heeft gewoond en/of is geboren te overleggen. De zaal is open om 11:30 uur.

Kinderbingo
Diezelfde middag is er om 16:00 uur in de grote feesttent een gratis kinderbingo voor de kids t/m 9 jaar. Hierbij zijn natuurlijk mooie speelgoedprijzen te winnen en krijgen de mini-bingoërs ook nog eens gratis ranja en een zakje chips. Tijdens de bingo zullen ook de prijzen van de kleurplaatwedstrijd worden uitgereikt. Ook is het donderdagmiddag “Piekiesmiddag” op de kermis.

Playbackshow
Voor de donderdagavond staat er weer een grootse playbackshow in de feesttent op het programma. Deze zal wegens een overweldigende deelname van bijna 40 (!) acts, al om 19:00 uur beginnen. Voor de pauze zal de 1e categorie, t/m 15 jaar, optreden. De prijsuitreiking van de 1e categorie zal direct na de pauze plaats vinden. Daarna is het de beurt aan de 2e categorie van 16 jaar en ouder. De presentatie is in handen van de welbespraakte Elemiet Renè Hooge. Na afloop van de playbackshow zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van EK Stratenvolleybal 2017 en van de uitslag van de keuring van de versierde straten bekend worden gemaakt. Na de prijsuitreikingen is er een after-party met DJ Wewinoni. Natuurlijk is ook hier de toegang gratis.

Klaverjassen & Jokeren
Voor de vrijdagavond is er in Dorpscentrum `t Vonder aan de Carstensdijk een gezellige kaartavond gepland. Hier kan men klaverjassen en jokeren voor mooie vleesprijzen. De aanvang van de kaartavond is om 19:30 uur. Voor alle deelnemers aan de kaartavond zijn er gratis hartige hapjes.

Septoberparty – Het Feest der Feesten!
De Septoberpary is een mengeling van 70/80/90’s/Oktoberfest/Carnaval, Disco/Apres-ski/Piratenfeest/Beachparty. Het kan deze avond alle kanten op gaan!! Want het publiek bepaalt het zelf!! Kom daarom vrijdagavond 8 september in je 70/80/90’s, Oktoberfest, Carnavalspak of in je Disco-, beachoutfit, naar Elimse feesttent voor een onvergetelijke Septoberparty! Voor de mensen in de beste outfits zijn er waanzinige prijzen te winnen! De tent is open om 20:30 uur en de Party zal rond 21:00 uur opgestart worden!

Jaarmarkt Elim
Jaarmarkt Elim is dé gezelligste en veelzijdigste jaarmarkt in de regio met meer dan 85 kramen en standhouders met een gevarieerd aanbod van kleding, schoenen, snoep, hobby en huishoudelijke artikelen, lederwaren, gereedschappen, speelgoed, groenten en fruit, vleeswaren, bloemen en planten kortom er is voor elk wat wils.

Natuurlijk kent de Elimse jaarmarkt ook een uitgebreid randprogramma met onder andere dweilorkesten, verschillende demonstraties, een rommel-, en kindermarkt, springkussens, het bloemencorso, diverse drumbands, een poppenkast, een optreden van de winnaars van de playbackshow, een kermis, presentaties van lokale & regionale verenigingen, diverse promotieteams, interregionale en regionale zangers en zangeressen, zanggroepen en straatartiesten.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo kunt u op verschillende gezellige terrasjes, met livemuziek en/of artiesten, iets eten of drinken. Ook op de markt kunt u terecht voor een snack, een Vietnamese loempia, een versgebakken broodje, een gehaktbal of een lekker gebakken visje. Kortom alles is aanwezig voor een gezellig dagje uit naar Elim.

Bloemencorso
Het Bloemencorso van Elim kent al een lange traditie en het Corso is middels de unieke combinatie met de Elimse jaarmakt uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen van de regio waar ook dit jaar opnieuw een groot aantal kleine en grote praalwagens zich zullen presenteren aan het publiek. De wagens van het Corso, waarin totaal meer dan 500.000 stuks dahlia’s zijn verwerkt, zijn vanaf 13:00 uur voor het publiek te bezichtigen aan de G. Engelsstraat. De prijsuitreiking is om 13:15 uur en de start van het Corso is gepland om 14:00 uur.

De route van het Corso is dit jaar als volgt; Start aan de G. Engelsstraat, Van Leeuwenstraat, Langewijk, Dorpsstraat, Het Hoosvat, De Vaarboom, Carstenswijk, Carstensdijk, Prieswijk, Perebomenweg en weer terug naar de G. Engelsstraat. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de bonte stoet begeleid door diverse muziekkorpsen. Na afloop van het Corso zijn alle wagens te bezichtigen bij de dahliavelden aan de Carstensdijk. Het loont zich de moeite om ook ’s avonds eens te komen kijken, want dan zijn de wagens prachtig verlicht. De entree voor de Jaarmarkt en het Corso is natuurlijk gratis en ook het parkeren is gratis!

Feestband Finally
Al meer dan 10 jaar lang is Finally de top allround coverband uit Drenthe/ Overijssel die door haar veelzijdige en dansbare Repertoire garant staat voor een geslaagde muzikale happening Op elk feest! Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfs- of personeels-Feest of openbaar evenement zoals dorpsfeest, braderie e.d., Finally bezorgt het publiek altijd een onvergetelijke avond!

Finally bestaat uit 5 enthousiaste muzikanten, die van elk feest een succes willen maken! Ze spelen allemaal met plezier en stralen dat ook uit naar het publiek. Ze weten hun enthousiasme over te brengen d.m.v. een afwisselend repertoire met ludieke acts en verkleedpartijen. Hierdoor is er veel afwisseling en wordt er voor ieder wat wils gespeeld. Rustige achtergrondmuziek, actuele top-40 muziek, (neder) pop, (boeren) rock, disco, reggae, Engelstalig en Nederlandstalig… Rustig of kabaal, Finally speelt het allemaal!!!! Dit gecombineerd met een moderne professionele geluids en lichtinstallatie, maakt het plaatje compleet. De warming up is rond 21:00 uur, maar de tent is al open om 20:30 uur.

Afsluitdienst
De Elimse feestweek zal zondag 10 september traditioneel worden afgesloten met een gezamenlijke dienst in de Hervormde Kerk. Muzikale medewerking is er van Gospelgroep Godiva. Deze dienst wordt georganiseerd door de Gezamenlijke Evangelisatiecommissie Elim. De aanvang is om 10:00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Website/Facebook
Voor foto’s en uitslagen van Feestweek Elim kan men terecht op de website van de Culturele Vereniging Elim, www.cvelim.nl. Ook is Feestweek Elim te volgen via Facebook. En wie de leukste, stoerste of grappigste foto maakt tijdens de feestweek en deze stuurt naar pr@cvelim maakt kans op een leuke prijs!

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: