Datum/Tijd
Date(s) - 27/08/2022
09:00 - 15:45

CategorieënHOOGEVEEN – Op zaterdag 27 augustus start. Het eendaagse fietsevenement is een vervolg op de vorig jaar gehouden Fiets3daagse. De fietstocht van 30 en 40 km gaat door natuurgebieden rondom Hoogeveen, de Boerenveense Plassen, boswachterij Ruinen en Ruinen. Voor slechts zes euro (kinderen tot 12 jaar de helft) ontvangen de fietsers diverse consumpties.

Inschrijven is mogelijk via de website (www.fietsfestivaldrenthe.nl), bij punt H aan de Hoofdstraat in Hoogeveen en op de dag zelf in sporthal Het Activum van 09.00 tot 11.00 uur. De kosten bedragen bij voorinschrijving (Punt H of online) 6 euro per persoon. Aan de start 8 euro p.p.

Op zaterdag 27 augustus een fietstocht van 30 en 40 kilometer te houden in Hoogeveen en directe omgeving. Er is bewust gekozen voor de laatste week van de schoolvakantie. Er kan gefietst worden voor een route van 30 kilometer of 40 kilometer. ,,De start en finish vinden plaats in sporthal Het Activum in Hoogeveen,” ,,De route leidt de deelnemende fietsers en fietssters onder andere door bossen, langs weide, veen en door dorpen. De deelnemers kunnen genieten van de prachtige natuur in en rond Hoogeveen.Door Henk Boer