Datum/Tijd
Date(s) - 17/05/2016 - 21/05/2016
Hele dag

Categorieën


Opbrengst voor HCM en sociale initiatieven in Drenthe.

Hoogeveen – Van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 mei 2016 collecteert HCM samen met het Oranje Fonds in Hoogeveen, wijk Zuid. (gebied Hoogeveen Zuid met begrenzende straten) Van het bedrag dat HCM ophaalt, krijgen zij zelf de helft.

HCM-koningsdag-2016 (17)-1

Daarmee wil zij een bijzonder concert organiseren. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranjefonds aan sociale initiatieven in Drenthe. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Net als in 2015 heeft HCM zich aangemeld om voor het Oranje Fonds te willen collecteren. Vorig jaar werd een mooi resultaat opgehaald, ongeveer € 1.150,=!
Het deel van de opbrengst dat door het Oranje Fonds op rekening van HCM zal storten, wil zij reserveren voor de organisatie een bijzonder concert. Hoe dat er uit gaat zien kunnen we nog niet meedelen maar het wordt mooi! We collecteren dit jaar alleen in wijk Zuid van Hoogeveen. Grofweg gezegd vanaf de A28 tot en met de Wolfsbos en van de Hoogeveense vaart tot en met Schutstraat / Het Haagje. In de komende week zal één van onze collectanten bij u aanbellen. Stel hen en ons niet teleur en geef zodat het Oranjefonds heel veel mensen in Drenthe ook blij kan maken om hun droom te realiseren. We doen dit niet alleen voor ons zelf!

Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: