Datum/Tijd
Date(s) - 03/09/2022
12:30 - 15:30

Categorieën


HOOGEVEEN – Op zaterdagmiddag 3 september. Organiseren de Historische Kring Hoogeveen, samen met Binnenstad Hoogeveen en de Stichting De Drentse Praam. Voor de tweede keer een Pullebokloswedstrijd. Hiermee is een geheel nieuwe Hoogeveense traditie ontstaan. De achterliggende gedachte is dat een typisch Hoogeveens stukje geschiedenis te laten herleven. De man en vrouw die het snelst 10 melkbussen van 25 kg. kunnen laden mag zich Pullevaarders 2022 noemen.

Tien melkpullen van 25 kilogram moeten vanuit de bok op de steiger worden gezet. Er zijn drie verschillende wedstrijden. De prominenten strijden alleen voor de eer. In de cafécompetitie strijden teams uit verschillende cafés om de wisseltrofee. Dan is er de individuele wedstrijd. Iedereen vanaf 16 jaar kan hier aan deelnemen. Ook vrouwen voeren met de bok. Het is niet bekend of er ook dames pullevaarder waren. Er is een wedstrijd voor mannen en één voor vrouwen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100 euro plus de Pullevaardertrofee 2022, de tweede prijs is 50 euro en de derde prijs 25 euro. De wedstrijdleiding is in handen van de Historische Kring Hoogeveen.

Inschrijving Aanmelden voor de wedstrijd kan bij Punt H, Hoofdstraat 17a of via info@historischekringhoogeveen.nl. De uiterlijke aanmelddatum is maandag 29 augustus. Het aantal deelnemers is beperkt. Wil je de uitdaging aangaan: wees er snel bij

Locatie van de wedstrijd: Dekkersplein, Hoofdstraat tegen over de Tamboer Aanvang: 13.30 uur.

 

Door Henk Boer