Datum/Tijd
Date(s) - 26/09/2015
20:00 - 23:30

Categorieën


Traditionele muziek, dans, whiskey en de burgemeester van Kilkenny en zijn band komen naar Hoogeveen voor de achtste editie van het Irish Folk Festival: The Kilkenny Edition.

Het festival belooft een prachtige line up met zowel jonge als geroutineerde Ierse muzikanten en bands. De zeskoppige folkband In the Willows is één van de opkomende bands in Ierland. De jonge muzikanten van Cúig brengen met de klassieke mix van banjo, box, fiddle, gitaar en bodhrán een verrassende muzikaliteit en podiumpresentatie. Abbey Folk bestaat uit rasechte Ierse muzikanten uit het hart van Ierland, die vol passie en energie een fantastische live performance neerzetten. De Ierse singer-songwriter Eleanor McEvoy is erbij. Declan, Paddy en Sean van voorheen Finnegan’s Wake komen nu als Dubh Linn naar Hoogeveen en ook publieksfavoriet Keltic Kats is er van de partij. Corner Boy, de band rondom de jonge singer-songwriter Michael D’Arcy, maakte veel indruk tijdens de scoutreis in Kilkenny en mag daarom niet ontbreken op het affiche. Corner Boy was al eens te zien in het tv-programma van Nick & Simon.

Vrijdagavond trappen we het festival af met Meet The Carver (een heerlijk buffet in Iers-Engelse traditie) en zaterdagmiddag is er een Ierse festivalmarkt

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: