Datum/Tijd
Date(s) - 13/12/2015
13:00 - 14:45

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeven – Zondagmiddag 13 december om 13.00 uur organiseert Bibliotheek Hoogeveen opnieuw Bordje Cultuur. Geesche Geddert en Gerard van der Laan zijn vanmiddag te gast. 

gerard_portretgeesche_geddert

Fluitiste Geesche Geddert en Gerard van der Laan (spinet en piano) verzorgen een sfeervol uurtje klassieke muziek met werken van Ortiz, Roussel, Auric. Poulenc, H. Andriessen en Schacher.

Geesche Geddert studeerde blokfluit bij Dorothea Winter aan het Stedelijk Conservatorium Zwolle, waar zij in 1986 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Met het Trio Dolce trad zij met muziek uit de Middeleeuwen tot heden op in binnen- en buitenland. Haar interesse in hedendaagse muziek leidde tot samenwerking met verschillende componisten, onder wie John Cage en Karlheinz Stockhausen. Geesche is werkzaam als blokfluitdocente aan verschillende muziekscholen, o.a. bij Scala Centrum voor de Kunsten Hoogeveen.

Gerard van der Laan studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn. Hij behaalde in 1979 het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vanaf 1982 was hij werkzaam aan de muziekschool in Hoogeveen, eerst als balletbegeleider en later als pianodocent. Sinds 2013 is hij met vervroegd pensioen gegaan en heeft hij meer tijd om op te treden. Hij treedt dan ook geregeld op met het pianotrio Gaudioso en als begeleider van diverse andere musici. Sinds enige jaren begeleidt hij ook barokmuziek op klavecimbel of spinet. In Scala Centrum voor de Kunsten verzorgt hij een luistercursus.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: