Datum/Tijd
Date(s) - 27/04/2017
Hele dag

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – Ook dit jaar biedt de activiteiten commissie van wijkvereniging De Weide een enorm uitgebreid programma met Koningsdag op het grasveld naast het wijkgebouw. Veel zaken hebben wij gehandhaafd zoals het kindertreintje, het piratenschip, de draaimolen Om van het gedoe en de kosten voor een stroomaggregaat af te zijn heeft wijkvereniging De Weide zelf een evenementen aansluiting aangelegd voor eigen gebruik.

Om te kijken of dit goed werkt hebben we het aantal van zeven springkussens niet verder uitgebreid. Veel daarvan zijn bekend zoals een paddenstoel springkussen, een kinderparadijs springkussen met 3 compartimenten, zijn een klim glijbaan en wat kleiner springkussens. Hiermee kunnen we de kussens verdelen in leeftijdsgroepen.

Het aantal rommelmarkt plaatsen is dit jaar gehandhaafd op 125 stuks en die zijn in de voorverkoop allemaal al verkocht.
Natuurlijk hebben wij ook dit jaar een spelletjescircuit voor de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Voor de ouders wordt gezorgd voor de inwendige mens zoals poffertjes en frituur en verder kunnen zij zich vermaken in de schiettent of bij het rad van avontuur.

De Kinderrommelmarkt
Deze wordt van 9.00 uur tot 16.00 gehouden. De locatie is het grasveld naast het wijkgebouw. De plekken zijn al uitverkocht maar met nadruk wijzen wij erop dat het een kinderrommelmarkt is en dat wij geen standplaatsen uit geven aan handelaren.

De Minikermis
De minikermis bestaat uit het piratenschip, het kindertreintje, een draaimolen en zeven springkussens. Het piratenschip is een schommelschuit, zoals je die ook in diverse attractieparken ziet. Speciaal voor de allerkleinsten hebben wij een paddenstoel springkussen en het speelparadijs en voor de oudere kinderen hebben wij de klim-glij kussen en nog wat gewone springkussens.

De oudHollandse spelen
Het traditionele spelletjescircuit voor de jeugd van 3 t/m 12 jaar is ook weer van de partij. De kinderen kunnen een spelencircuitkaart kopen en daarmee kunnen zij aan de spelletjes meedoen De spelletjes zijn onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën van resp. 3 en 4 jaar, 5 en 6 jaar, 7 en 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. De spelletjes variëren van ringvissen, brandblusspel, vlaggetjes steken, blik gooien, bibberspiraal, stokvangen, schietspel, bal in emmer, flessenringgooien, stropdas schieten. Na afloop kunnen de kinderen het kaartje inleveren en tellen wij wie de meeste punten heeft gehaald en dus een prijs heeft gewonnen. In elke categorie worden aan het einde van de dag twee prijzen uitgereikt. De kosten van een deelnamekaartje bedragen € 3,00 per lid en € 6 voor een niet-lid. Voor dat geld kunnen de kinderen de hele dag gebruik maken van de attracties, meedoen aan de spelletjes, mogen zijn een keer touwtje trekken en krijgen zij een ijsje aangeboden.

Inwendige mens
Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: Er is koffie en frisdrank, patat, poffertjes, broodjes ham en kaas, popcorn en suikerspin, ofwel voor elk wat wils.

Hoe ziet de dagindeling eruit:
-09.00 uur Start kinderrommelmarkt
-10.00 uur De attracties gaan open en dat geldt ook voor het touwtrekken, suikerspin, popcorn, poffertjeskraam en frituurkraam en het rad van avontuur met de vele mooie prijzen.
-10.00 uur Verkoop kaartjes voor het spelletjescircuit
-10.30 uur Start spelencircuit
-15.30 uur einde verkoop kaartjes voor het spelencircuit
-16.00 uur einde kinderrommelmarkt, spelletjescircuit, rad van avontuur
-16.30 uur Bekendmaking prijswinnaars spelletjescircuit.

Samengevat:
De volgende attracties staan opgesteld:
• Piratenschip
• Kindertrein
• Draaimolen
• Springkussen klim-glijbaan
• Springkussen overdekt met o.a. ballenbad
• Springkussen model paddenstoel
• Springkussen circus
• Springkussen Saloon
• Springkussen regenboog

Voor de volwassen is er het volgende te doen
• Schiettent, met twee prijzen rondes van 10 tot 13 uur en van 13 tot 16 uur
• rad van avontuur, met mooie prijzen waaronder veel levensmiddelenpakketten
• frituur kraam met patat, hamburgers, frikandellen
• bar met koffie, thee, fris en na 12 uur ook bier
• poffertjeskraam,

Voor jong en oud is er een
• suikerspin,
• popcornmachine.

Wij sluiten Koninginnedag af met een ORANJE BINGO
Traditioneel sluit wijkvereniging De Weide Koninginnedag af met een ORANJEBINGO. De hoofdprijs is een juwelierscheque t.w.v. € 250 aangeboden door juweliershuis Loman.
De zaal gaat open om 19.00 uur. De kaartverkoop start om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur.
De boekje kosten € 6 voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Een tweede boekje kost € 2,50 De kaarten voor de superronde kosten € 2,50 per kaart.

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: