Datum/Tijd
Date(s) - 06/06/2015
14:00 - 16:30

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – De Regionale Commissie Noord van de KCZB organiseert op zaterdag 18 april een Korenfestival in Hoogeveen. Het is een landelijk evenement en zal op zaterdag 25 april 2015 in ’s Hertogenbosch en op zaterdag 30 mei 2015 in Bunschoten-Spakenburg plaatsvinden. Aan het festival in Hoogeveen nemen 30 koren met totaal ruim 870 zangers deel! De ontvangst is vanaf 09.30 uur in de Grote Kerk in Hoogeveen.

Na de officiële opening om 10.00 uur met een optreden van Vox Humana, volgt een warming-up waarna de koren zich verspreiden over de diverse locaties. Op de diverse locaties zal gedurende een kwartier tot twintig minuten het educatieve onderdeel Fris en Vocaal aan de orde komen. Fris en Vocaal zal onder leiding staan van een deskundige.

Tijdens de daarop volgende carrousels krijgen steeds drie koren gedurende 20 minuten de gelegenheid het eigen gekozen repertoire te zingen. Koren van uiteenlopende koorsoorten, afkomstig uit de hele regio en ook daarbuiten presenteren zich met hun favoriete songs, zingen de sterren van de hemel, presenteren zich aan collega koren en aan het belangstellende publiek. De carrousel duurt steeds een uur. En elk koor verzorgt twee maal een optreden in verschillende carrousels.

De locaties waar wordt opgetreden zijn: Grote Kerk, Hoofdstraatkerk, Centrumkerk, Rooms-Katholieke Kerk en de Remonstrantse Kerk. De locaties bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar!

Na de laatste carrousel gaan de koren naar de Grote Kerk voor de slotmanifestatie, deze zal om 17.00 uur beginnen. Tijdens de slotmanifestatie zullen ruim 400 koorleden gezamenlijk “Kyrie en Gloria” van Feike van Tuinen zingen. En zal het Roder Jongenskoor een optreden verzorgen!

Wie heen gaat kan voor € 5,00 een programmaboekje kopen waarmee u toegang heeft tot alle locaties.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: