Datum/Tijd
Date(s) - 09/11/2015
19:30 - 22:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – Mensen met een beperking gaan maandag 9 november in debat met Hoogeveense politici in het raadhuis in Hoogeveen. Ook publiek kan aan het debat meedoen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.torentje

Het debat wordt gevoerd om een bijdrage te leveren aan de sociale integratie en emancipatie van mensen met een beperking. De deelnemers komen uit de gemeente Hoogeveen. Zij hebben voorafgaand aan het debat drie avonden geoefend in het debatteren, onder leiding van een ervaringsdeskundige en een coach. Ook zijn stellingen voorbereid, waarover tijdens het politiek debat wordt gesproken. Dat zijn onder meer maatschappelijke participatie, de overgang van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de gevolgen van de Participatiewet. Het debat wordt afgesloten met een diploma uitreiking.

Belangenorganisatie LFB
Het politiek debat is georganiseerd door LFB Wolvega, dat onderdeel uitmaakt van een landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking. De vereniging vindt het belangrijk dat mensen met een beperking meedenken, meepraten en meebeslissen over zaken die hen aangaan. ‘Wij bepalen mede de agenda. Er moet niet óver ons worden gesproken, maar mét ons’, aldus de LFB.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: