Algemeen

Nationale Voorleesdagen: Boer Boris in Hoogeveen!

Datum/Tijd
Date(s) - 28/01/2015
14:00 - 15:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


In heel Nederland luisteren kinderen tijdens De Nationale Voorleesdagen (woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari) naar het verhaal over Boer Boris die op vakantie naar zee gaat. De voorleesambassadeurs lezen voor tijdens het ontbijt, de koffie, de lunch, de hele dag! En ook in Hoogeveen ‘leeft’ Boris!

Boer Boris gaat naar zee: Prentenboek van het Jaar 2015
Boer Boris gaat naar zee (Gottmer), geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel.

In Boer Boris gaat naar zee heeft Boer Boris vakantie. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Daar weet Boer Boris wel raad op!

Ook in Hoogeveen wordt voorgelezen uit Boer Boris!
In de Centrale Bibliotheek in Hoogeveen kijken en luisteren veertien kleutergroepen naar verhalenvertelster Maaike Mikx. Maaike maakt sinds een paar jaar een vertelvoorstelling speciaal voor peuters en kleuters rondom het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar werkt de Bibliotheek ook samen met Hogeschool Windesheim in Zwolle. Vier studenten Logopedie maken hun eigen voorstelling rond Boer Boris gaat naar zee. Deze voorstelling wordt gegeven op de Christelijke basisschool De Krullevaar. Zestig kleuters wonen deze voorstelling bij.

En er is nóg meer Boer Boris!
Boer Boris gaat naar zee is een deel uit een serie van tot nu toe vier delen. De andere drie delen worden voorgelezen door leerlingen van het Roelof van Echtencollege, locatie Griendtsveenweg. Zij bezoeken bijna alle locaties van de Stichting Peuterspeelzalen en de kinderopvang van Prokino.

Vertel-voorleesvoorstelling op 28 januari
Op woensdagmiddag 28 januari om 14.00 uur zijn alle peuters en kleuters van harte welkom in de Bibliotheek aan de Willemskade. De vier studenten van Windesheim zullen hier hun voorstelling nog een keer geven voor publiek.
Entree is gratis!

Vingerpopje cadeau!
Kinderen krijgen het vingerpopje Boer Boris cadeau wanneer zij tussen 21 januari en 31 januari lid worden van de Bibliotheek. (Op is op!)

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2015
Naast het boek Boer Boris hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2013, die de Prentenboek Top Tien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2015 staan deze tien boeken centraal:
• Het boekenliefje – Helen Docherty & Thomas Docherty (Clavis)
• Als iedereen slaapt – Komako Sakai (De Eenhoorn)
• Snel naar huis, kleine muis – Britta Teckentrup (Gottmer)
• Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout & Philip Hopman (Gottmer)
• Pas op! Dit boek bijt! – Nick Bromley & Nicola O’Byrne (Gottmer)
• Koning Koen en de draak – Peter Bently & Helen Oxenbury (De Vier Windstreken)
• Piepkleine muis – Janis Ian & Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat)
• Klop klop klop – Lucy Cousins (Leopold)
• Piep wil oversteken – Fleur van der Weel (Querido)
• Ik wil ook! – Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen (Querido)

De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de twaalfde achtereenvolgende keer plaats

Geef een reactie