Datum/Tijd
Date(s) - 13/05/2023
14:00 - 17:00

CategorieënHOOGEVEEN – Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen doet alweer voor de zevende keer mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Zaterdagmiddag 13 mei: Open Dag met live muziek en heerlijk speciaalbier Tijdens de open middag van 14.00 – 17.00 uur zullen de brouwers Alie en Jan de Vries de gasten verwelkomen in hun brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen, waar Jan enkele keren uitleg zal geven over het werk in de brouwerij. Daarnaast zal de band The One And Only’s een semi akoestisch optreden verzorgen met stevige rock, pop en blues classics.

Vincent: nieuw bier Ter gelegenheid van het heugelijke feit dat het 140 jaar geleden is dat Vincent van Gogh met de trein in Hoogeveen aan kwam om er enkele dagen rond te zwerven, brouwden we een bloesemend blond bier met de naam Vincent. Het bier heeft een gulle smaak en bevat naast bloemenhoning ook vlierbloesem. Het heeft een alcoholgehalte van 6,8 %. Vincent zal tijdens de open brouwerijdag verkrijgbaar zijn van de tap, evenals diverse andere bieren natuurlijk.

Op het etiket van Vincent prijkt dit keer niet ons vertrouwde beertje, maar een afbeelding van de, ons helaas ontvallen lokale acteur en regisseur van het Nieuwe Masker, Arend Victorie die Vincent zo mooi portretteerde. Dit bier is dan ook niet alleen een hommage aan Vincent van Gogh, maar ook aan zijn lokale vertolker Arend Victorie.Door Henk Boer