Datum/Tijd
Date(s) - 09/09/2017
14:00 - 17:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – Op zaterdag 9 september, van 14:00 tot 17:00 uur organiseren we voor de derde keer onze Open Dag, waar je kennis kunt maken met de werkgroepen van IVN Hoogeveen.

De jeugdactiviteiten starten om 14:30, met dit jaar als thema; “Duurzaamheid”. Scharrelkids, Natuurkenners en Struners gaan deze dag met leuke activiteiten aan de slag en komen zeker niet met lege handen thuis.

Ouders, broers of zussen en/of grootouders kunnen in de tijd dat de jeugdactiviteiten plaatsvinden kennis maken met de vrijwilligers van de verschillende werkgroepen of eigenhandig een nestkastje in elkaar timmeren om het project ‘Vogelvriendelijk Hoogeveen’ te ondersteunen . Leer tijdens het klussen meer over de nestgelegenheid en het voedsel voor de vogels en wie weet broeden er straks koolmeesjes in je eigen tuin.

Laat je eens voorlichten over de vleermuizen in je eigen leefomgeving of kom eens kijken bij de Dassenwerkgroep. Altijd al meer willen weten over de steenuiltjes in de buurt, de Steenuilenwerkgroep staat klaar om informatie te delen.

De biologische boerderij de Zonnehorst is er eentje om zeker kennis mee te maken. Door middel van een groente- en fruittas laten ze zien wat voor mooie producten ze afleveren in Hoogeveen. Dit weer in samenwerking met de kinderboerderij de Beestenbult waar de mensen van Promens Care iedere donderdag klaar staan om de groente en fruittassen uit te leveren en af te rekenen. Natuurlijk zijn ook de mensen van kinderboerderij ‘de Beestenbult’ aanwezig.

‘t Struunhuus is open en onze vacatures staan op het bord. Hoewel meedoen misschien wel iets aan tijd kost, levert het ook heel veel energie en leuke ervaringen op. Meewerken bij IVN Hoogeveen is werken aan de toekomst, een groene en duurzame toekomst.
Leer meer over IVN bij onze kraam en laat je zeker voorlichten over activiteiten, cursussen en wat er allemaal te doen is bij IVN in Drenthe.
Tot ziens op onze Open Dag!

Locatie: IVN Struunhuus, Steenbergerpark te Hoogeveen Informatie via de website

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: