Datum/Tijd
Date(s) - 06/06/2021
13:30 - 14:00

Categorieën


HOOGEVEEN – In 1925 werd in Hoogeveen Blikfabriek Drenthina opgericht. De fabriek staat bekend om de prachtige blikken die er gemaakt worden. Hun topstuk is ontworpen door de kunstenaar Escher. Dit blik en vele anderen zijn te bewonderen in de expositie ‘BLIK! Op een kleine honderd jaar blikfabriek Hoogeveen’. De expositie, opgezet door medewerkers van Trivium Packaging, Johan Klunder en Johann Bisschop, wordt op 6 juni officieel geopend.

Verhalentafel
Serge Vinkenvleugel trapt de tentoonstelling op 6 juni om 13.30 uur af met een bijzondere Verhalentafel.  Diverse gasten schuiven aan om hun herinneringen aan Drenthina te delen. Het wordt een middag van warme herinneringen en verhalen ophalen met (oud)werknemers. Johann Bisschop, schrijver van het boek ‘BLIK! op een kleine 100 jaar blikfabriek Hoogeveen’ schuift aan als ‘historisch geweten’.

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Let op: max. 30 personen. Deelname is gratis. De Verhalentafel is ook te volgen via het YouTubekanaal van de bibliotheek. YouTube Kanaal Bibliotheek Hoogeveen

Verdere activiteiten
In augustus volgt een tweede Verhalentafel waarbij de nadruk op de blikfabriek en het productieproces ligt. Daarnaast organiseert de Verhalenwerf diverse activiteiten rondom de expositie. Onder andere een metaalworkshop voor kinderen in de Ontdekhoek, lezingen over de grafische kunst en natuurlijk de boekpresentatie van Johann Bisschop.


Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: