Datum/Tijd
Date(s) - 09/09/2015 - 10/09/2015
Hele dag

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Elim – Elim is klaar voor de jaarlijkse feestweek. Van maandag 7 tot en met zondag 13 september is het weer groot feest in het dorp en er is weer er van alles te doen.

De afgelopen maanden is er achter de schermen door de Feestweekcommissie van de Culturele Vereniging Elim weer hard gewerkt om een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud in elkaar te zetten. Ook de bewoners van het dorp zijn al volop bezig met de straatversiering, de tuinverlichting, de opbouw van de corsowagens en de bouw van decorstukken voor de playbackshow.

Vuurwerkshow
Op maandagavond 7 september zal om 20:15 uur de feestweek van Elim van officieël start gaan met een grootse lampionoptocht. De lampionoptocht zal worden begeleid door 2 drumbands. Showdrumband Crecendo en drumband Juliana de Bazuin, compleet met majorettenpeletons, zullen de kinderen muzikaal begeleiden door hun tocht door het dorp. De optocht, waaraan jaarlijks ongeveer 250 kinderen aan meedoen, zal van start gaan vanaf de parkeerplaats bij het sportpark en zal eindigen op het terrein van korfbalvereniging K.V. Elko aan de Carstenswijk. Hier zullen de drumbands nog een kleine gezamenlijke show geven. Om 21:30 uur is er op het terrein van korfbalvereniging Elko aan de Carstenswijk een Mega-vuurwerkshow te bewonderen. Tijdens de indrukwekkende show, welke de grootste en langste vuurwerkshow in de regio is, zal de lucht continu verlicht zijn met de meest mooie kleuren en effecten. De entree is natuurlijk gratis.

Kermis
Op dinsdagmiddag 8 september a.s. om 16:00 uur staat de opening gepland van de Elimse kermis. Dit gebeurt met het oplaten van enkele honderden gekleurde ballonnen. De kermis met onder andere de Autoscooter, de Zweefmolen, de Kinderdraaimolen, de Schiettent, een Touwtjestrek en Lucky-Cranes is te vinden op het evenemententerrein aan de Carstenswijk. Natuurlijk is ook de Oud-Hollandse Oliebollenkraam aanwezig op de Elimse kermis.

In nauw overleg met de kermisexploitant is er op en in de nabijheid van het kermisterrein een randprogramma samengesteld. Dit houdt in dat er naast een kleurplatenwedstrijd met supermooie prijzen, een ballonnen wedstrijd ook alle bezoekers van de kermis mee kunnen doen aan een gratis verloting. Bij deze verloting is maar liefst twee keer een hoofdprijs van € 100,00 contant te vergeven. De 1e trekking van deze verloting is op donderdagavond en de tweede trekking op vrijdagavond. Donderdag- en vrijdagmiddag is het “piekkies-middag” en zaterdag kan de jeugd zich gratis laten schminken.

Stratensterrenslag in Army-style
De dinsdag staat traditioneel weer in het teken van de stratensterrenslag. De StratenSter¬renslag is dit jaar nog spectaculairder dan andere jaren!

De stratensterrenslag zal worden gespeeld over 7 spelen waarin het thema Army (leger) centraal staat. De spelen waarin uithoudingsvermogen, slimmigheid, teamspirrit en actie gecombineerd zijn zullen avondvullend zijn. Ook nieuw dit jaar is het rode draadspel waarbij een 78 meter (!) lange stormbaan de centrale spil is. Natuurlijk is er ook gedacht aan de toeschouwers. Deze kunnen nu tussen de ruim opgezette spelen door bewegen zodat er niets van, bijvoorbeeld het paint-ball schieten, gemist hoeft te worden.Ook is er live muziek en wordt er een gezellige tent neegezet op het terreinvoor een hapje en een drankje. De sterrenslag is zeer zeker een bezoekje waard! De StratenSterrenslag wordt gestreden op het terrein van K.V. Elko en begint om 19:00 uur. De entree is natuurlijk gratis.

Feest met PIP & ZIP
Op Woensdagmiddag om 14: ¬00 uur is het de beurt aan de jongsten, want dan is het feest met Pip & Zip in “De Open Deur” aan de Dorpsstraat. Duo Pip en Zip beleven een spannend en feestelijk verhaal met veel liedjes en interactie met de kinderen. Feest met Pip & Zip is een leuke meeleeftheatervoorstelling en na afloop kunnen kinderen die dat willen een heuse tattoo krijgen! De kinderen die even moeten wachten kunnen een kleurplaat inkleuren. Na afloop van het kinderfestijn krijgen alle kinderen ook nog eens een gratis ijsje!

Superbingo
De Woensdagavond ¬is gereserveerd voor de superbingo. Want om 20:00 uur zal er in de 1000 m2 grote feesttent aan de Carstenswijk een superbingo worden gehouden met 2 superrondes, ter waarde van € 125,00 (!), waarvan 1 superronde ook nog eens helemaal gratis is! Meespelen kan al vanaf 6 euro. Bovendien krijgen alle bingoërs bij binnenkomst een gratis kopje koffie aangeboden. De, als het nodig is, verwarmde feesttent is vanaf 19:00 uur geopend.

55+middag met gratis luch
In samenwerking met Stichting Welzijnswerk (SWW) worden alle 55-plus inwoners van Elim donderdagmiddag vanaf 12:00 uur uitgenodigd voor een
gezellige middag met gratis lunch. En om het allemaal nog leuker te maken komt het hilarische duo „Gien Idee!“ optreden. Zij brengen in het Drents, liedjes
en sketches. Gien boernkiel of buusdooek ummuh de nekkuh, moar gewone mèèsn humor!

Voor de gratis luch is het wel noodzakelijk dat men zich voor 1 september opgeeft. Dit kan middel van de bon in het programmaboekje of bij Janni Biemans, Prieswijk 144, Elim of bij Hobby en Warenhuis Zomer, Dorpsstraat 1, Elim. Ook oud-Elemieten van 55+ kunnen zich opgeven. Hiervoor dient men zich echter wel te identificeren en een bewijs dat men in Elim heeft gewoond en/of is geboren te overleggen.

Kinderbingo
Diezelfde middag is er om 16:00 uur in de grote feesttent een gratis kinderbingo voor de kids t/m 9 jaar. Hierbij zijn natuurlijk mooie speelgoedprijzen te winnen en krijgen de mini-bingoërs ook nog eens gratis ranja en een zakje chips. Tijdens de bingo zullen ook de prijzen van de kleurplaatwedstrijd worden uitgereikt. Ook is het donderdagmiddag “Piekiesmiddag” op de kermis.

Playbackshow
Voor de donderdagavond staat er weer een grootse playbackshow in de feesttent op het programma. Deze zal wegens een overweldigende deelname van 40 (!) acts, al om 19:00 uur beginnen. Voor de pauze zal de 1e categorie, t/m 15 jaar, optreden. De prijsuitreiking van de 1e categorie zal direct na de pauze plaats vinden. Daarna is het de beurt aan de 2e categorie van 16 jaar en ouder. De presentatie is in handen van de welbespraakte Elemiet Renè Hooge. Na afloop van de playbackshow zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van StratenSterrenslag 2015 en van de uitslag van de keuring van de versierde straten bekend worden gemaakt. Na de prijsuitreikingen is er een after-party met Rick Prijs en DJ Geraldo. Natuurlijk is ook hier de toegang gratis.

Klaverjassen & Jokeren
Voor de vrijdagavond is er in Dorpscentrum `t Vonder aan de Carstensdijk een gezellige kaartavond gepland. Hier kan men klaverjassen en jokeren voor mooie vleesprijzen. De aanvang van de kaartavond is om 19:30 uur. Voor alle deelnemers aan de kaartavond zijn er gratis hartige hapjes.

Hanky Panky Partymachine
Nadat feestweek Elim in 2008 de net nieuw geformeerde band Papa di Grazzi naar de Elimse feesttent haalde, en daarmee van het geijkte pad van de standaard-coverbandjes afging, hebben er in de daarop volgende jaren verschillende nieuwkomers het befaamde podium in de feesttent betreden. Nadat eenmaal een nieuwkomer op Elim heeft opgetreden volgen al snel de feestweken/zalen in de regio met het boeken van deze bands. Met nieuwkomer Hanky Panky’s Party Machine heeft de organisatie weer een nieuwe sensatie ontdekt welke ongetwijfeld weer vele optredens zal gaan verzorgen in de regionale feesttenten/zalen.

Womanizer Hanky Panky wordt zowel fysiek als vocaal bijgestaan door twee prachtige zangeressen en begeleid door een super strakke 4 persoons band. De ,,Party Machine” zorgt ervoor dat het publiek optimaal bij het optreden betrokken wordt. Kom vrijdagavond 11 september naar de Elimse feesttent en ervaar zelf deze nieuwe sensatie! De tent is open om 20:30 uur en de Partymachine zal rond 21:00 uur opgestart worden!

Jaarmarkt Elim
Jaarmarkt Elim is dé gezelligste en veelzijdigste jaarmarkt in de regio met meer dan 85 kramen en standhouders met een gevarieerd aanbod van kleding, schoenen, snoep, hobby en huishoudelijke artikelen, lederwaren, gereedschappen, speelgoed, groenten en fruit, vleeswaren, bloemen en planten kortom er is voor elk wat wils.

Natuurlijk kent de Elimse jaarmarkt ook een uitgebreid randprogramma met onder andere dweilorkesten, verschillende demonstraties, een rommel-, en kindermarkt, springkussens, het bloemencorso, diverse drumbands, een poppenkast, een optreden van de winnaars van de playbackshow, een kermis, presentaties van lokale & regionale verenigingen, diverse promotieteams, interregionale en regionale zangers en zangeressen, zanggroepen en straatartiesten.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo kunt u op verschillende gezellige terrasjes, met live muziek en/of artiesten, iets eten of drinken. Ook op de markt kunt u terecht voor een snack, een Vietnamese loempia, een vers gebakken broodje, een gehaktbal of een lekker gebakken visje. Kortom alles is aanwezig voor een gezellig dagje uit naar Elim.

Bloemencorso start om 14:00 uur!
Het Bloemencorso van Elim kent al een lange traditie en het Corso is middels de unieke combinatie met de Elimse jaarmakt uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen van de regio waar ook dit jaar opnieuw een groot aantal kleine en grote praalwagens zich zullen presenteren aan het publiek. De wagens van het Corso, waarin totaal meer dan 500.000 stuks dahlia’s zijn verwerkt, zijn vanaf 13:00 uur voor het publiek te bezichtigen aan de G. Engelsstraat. De prijsuitreiking is om 13:15 uur en de start van het Corso is gepland om 14:00 uur.

De route van het Corso is dit jaar als volgt; Start aan de G. Engelsstraat , Van Leeuwenstraat, Langewijk , Dorpsstraat, Het Hoosvat, De Vaarboom, Carstenswijk, Carstensdijk, Prieswijk, Perebomenweg en weer terug naar de G. Engelsstraat. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de bonte stoet begeleid door diverse muziekkorpsen. Na afloop van het Corso zijn alle wagens te bezichtigen bij de dahliavelden aan de Carstensdijk. Het loont zich de moeite om ook ’s avonds eens te komen kijken, want dan zijn de wagens prachtig verlicht.
De entree voor de Jaarmarkt en het Corso is natuurlijk gratis en ook het parkeren is gratis!

The Euros (30 euro live)
Na 10 jaar 30 EURO LIVE was het tijd voor vernieuwing, en even later waren The Euros een feit. The Euros staan klaar om je hart te veroveren. Ze zijn de garantie voor een brute show, vol geramd met super hits uit heden en verleden, en dat alles verpakt in de meest eigenzinnige medleys en mash-ups!! Volledig uit je dak gaan is dan ook gegarandeerd.

The Euros een absurde en energieke show in een uniek decor met een mega-videowall,
CO2 kanonnen en veel meer! Met ieder jaar meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland, waaronder in Afghanistan, Oostenrijk en België, maar ook op de
Nijmeegse Vierdaagse, Festyland en De Zwarte Cross laten The Euros zien dat ze alle podia aankunnen. De Euro-mannen zullen rond 21:00 uur beginnen met de warming-up van het publiek, maar de tent is al open om 20:30 uur.

Tentdienst
De Elimse feestweek zal zondag 13 september traditioneel worden afgesloten met een gezamenlijke tentdienst. Deze tentdienst wordt georganiseerd door de Gezamenlijke Evangelisatiecommissie Elim. De aanvang is om 19:00 uur. Iedereen is van harte welkom tijdens de tentdienst.

Door Henk Boer

Geef een reactie