Datum/Tijd
Date(s) - 20/12/2015
14:00 - 19:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – “Storm en regen, westenwind” zong Maggy MacNeal, maar PINT –regio Noord vult dit aan met: “Hoe koud wordt het die dag”.  Op 20 december zal op het Plein Hoofdstraat-Noord in Hoogeveen weer het voor Nederland unieke Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival plaatsvinden. Een bierfestival buiten in hartje winter……dat kan alleen in Hoogeveen.PINT -logo KWF2015

Tijdens het eerste festival vroor het 9 graden, tijdens het tweede festival was het plus 10 graden, bij de derde regende het, de vierde waaide het stevig en de vijfde editie begon met een stevige storm gevolgd door hevige regenval en halverwege werd het aangenaam weer. Dat zijn de risico’s en de charme van een buitenfestival in hartje winter. Voor velen geldt dan ook dat dit een festival waar je minimaal een keer geweest moet zijn.

Op het Plein Hoofdstraat Noord zullen 24 marktkramen in een carrévorm worden opgesteld en het daardoor gecreërde plein zal dan grotendeels overdekt worden zodat men in ieder geval droog kan blijven en beschut tegen de wind is. Terrasverwarmers zorgen ervoor dat de temperatuur dragelijk blijft.

Op het festival zullen de bieren van Nederlandse brouwerijen Bax Bier, Berghoeve, Ducaat, Eanske, de Eem, Groninger, de Gulzige Gans, Hommeles, Jonge Beer, Kleine Beer, Maallust, Mommeriete, Muifel, de Veteraan en Wildevanker brouwerij aanwezig zijn. De deelnemende cafébedrijven Dégust, de Lekkernij, de Lijst, Pand 3&40 en de Pastoor zullen hun speciaal voor dit festival ingekochte kerst- en winterbieren van de Nederlandse brouwerijen Gulpeneren Ramses en de Belgische brouwerijen St, Bernardus, la Chouffe, Corsendonk en Honsebrouck tappen. Verder zullen de Duitse brouwerijen Engel en Willinger Brauhaus en de Franse brouwerijen Saint Germaine en Parisis zich laten vertegenwoordigen, Samen goed voor zo’n 65 smakelijke bieren.

Ook zal dit jaar het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel” weer acte de presence geven.

Op dit festival zullen de leerlingen van de POPschool de sfeer verhogen met hun akoestische muziek waarmee ze geld hopen in te zamelen voor hun goede doel.

Ook aan de inwendige mens is gedacht; er is warme snert, broodjes beenham enz. te verkrijgen in de kraam van de Lekkernij.

Uiteraard is er ook aan de BOB en de nog-niet-18jarigen gedacht. Er is een BOBshop waar frisdrank en alcoholvrij bier kan worden gekocht.

Vorig bezochten ruim 700 bierliefhebbers het festival en de verwachting is dat dat aantal dit jaar ruimschoots overtroffen gaat worden. Bezoekers komen uit het hele land, maar ook uit Belgié en Duitsland.

Het festival begint om 14 uur en eindigt om 19 uur.  De entree is € 5,00 (incl. Infoboekje en   € 2,00 statiegeld voor het festivalglas). Festivalmunten kosten € 1,75 p/st of 6 voor € 10,00. Uiteraard krijgen PINTleden op vertoon van hun PINTpas 1 festivalmunt gratis.

  • 6e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival
  • Locatie; Plein Hoofdstraat Noord Hoogeveen
  • Datum: 20 december 2015
  • Aanvang: 14 uur – einde 19 uur
  • Entree: € 5,00 (incl. Infoboekje en € 2,00 statiegeld voor festivalglas)
  • Festivalmunnten: € 1,75 p/st of 6 voor € 10,00
  • PINT-leden krijgen op vertoon PINTpas 1 festivalmunt gratis

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: