Datum/Tijd
Date(s) - 13/11/2021
13:30 - 16:00

Categorieën


HOOGEVEEN – De sinterklaasintocht in de binnenstad van Hoogeveen gaat door. De vergunning is door de gemeente afgegeven. Voor verschillende winkelcentra in de gemeente Hoogeveen liggen de aanvragen nog bij de gemeente op tafel.

13 november komt Sinterklaas aan in Hoogeveen. Het programma is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. „Zoals het nu lijkt wordt het een doorstroom evenement.  Sinterklaas komt om aan 13:30 aan op het Kerkplein en gaat dan vanuit de Hoofdstraat over gaan richting Hoofdstraat zuid. Vanuit hier draait de Sint de Schutstraat op tot het Podium het komt dan weer terug richting het Haagje. Vanuit daar vervolgt hij zijn weg weer richting Hoofdstraat Noord”, vertelt Albert Jan Vos, bestuurslid Centrummanagement Hoogeveen. Sinterklaas mag door de huidige regels niet stil blijven staan. Daarom zoekt de organisatie een vorm waarbij mensen niet te veel op elkaar komen te staan. „De beste man is al maanden aan het oefenen in de sportschool want hij moet flink doorlopen. Er mogen geen opstoppingen ontstaan want dan zit je vast aan andere regels.”

Mocht er op de volgende persconferentie van 1 november naar buiten komen dat het evenement niet in de huidige vorm door kan gaan dan kan de organisatie nog denken aan een afgesloten intocht zoals in Assen.