Datum/Tijd
Date(s) - 14/05/2015
19:00 - 23:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hollandscheveld – Op donderdag 14 mei, de aankomende Hemelvaartsdag, vindt ‘s avonds tussen 19.00 – 23.00 uur op het recreatieterrein Schoonhoven bij Hollandscheveld weer het christelijke evenement ‘Het meer van Galilea’ plaats. De toegang hiervoor is gratis.meer-van-galilea-2013 (1)

Op deze avond zal het recreatieterrein Schoonhoven opnieuw veranderd worden in het meer van Galilea in de tijd dat Jezus op aarde was. Gebeurtenissen uit die periode zullen worden verteld en nagespeeld. Vissersboten, huisjes uit die tijd, een heel paleis, herders met schapen, ezels, kraampjes, Romeinse soldaten, muzikanten, toneelspelers, figuranten en dat allemaal in bijpassende kleding.

Er is tijdens het evenement eten en drinken te koop en ook aan muziek zal het niet ontbreken. Net als bij de vorige editie is het ook dit jaar weer mogelijk om bij inlevering van een consumptiebon met een fluisterbootje een tochtje over het water te maken om zo de aankleding en sfeer vanuit een ander perspectief te proeven. Ook voor kinderen is er genoeg vertier.

‘Het meer van Galilea’ heeft niet alleen als doel om mensen op boeiende wijze bekend te maken met de verhalen uit de tijd van Jezus, maar ook om onderlinge ontmoeting en samenhorigheid te bevorderen. De organisatie hoopt dan ook dat zowel bezoekers als deelnemers deze Hemelvaartsdag net zo positief mogen ervaren als de voorgaande jaren.

De eerste versie van het evenement werd in 2010 gehouden en trok toen ongeveer 3000 bezoekers. Sindsdien is de belangstelling voor ‘Het meer van Galilea’ alleen maar toegenomen. Zo kwamen in 2014 ruim 7000 bezoekers. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op een grote toestroom van geïnteresseerden.

Voor het evenement op de dag zelf, maar ook op de dagen er voor en de dag er na, zijn we heel veel vrijwilligers nodig. Iedereen die graag wil meehelpen kan zich nu aan te melden Wilt u helpen met het opbouw en, afbouwen, toneelspelen, achter een kraam staan, verkeer regelen, bewaken etc. neem dan via e-mail of telefoon (0528- 23 10 11) contact op met Heidi de Jonge.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: