Datum/Tijd
Date(s) - 18/02/2017
20:00 - 23:30

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – Een vervolg op hét Popfestival van Hoogeveen! Voor de tweede editie van TamboerPop staan de hotste Nederlandse bands weer klaar om te knallen. De combinatie van gevestigde namen, opkomende top-artiesten en nieuwe regionale talenten maken het een interessant affiche. We lichten alvast een tipje van de sluier op met de eerste namen: The Kik, The Brahms, The Great Communicators en Musest!

Neerlands bietband The Kik is geen onbekende. Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Ries Doms, Arjan Spies en Paul Zoontjens vormden The Kik na het uiteenvallen van andere bands en laten zich inspireren door muzikale helden uit de jaren ’60. In het voorjaar van 2011 maken ze met hun debuutsingle My Eyes Are Still Dry veel indruk bij DWDD, waar ze later ook huisband zullen worden. Met het debuutalbum Springlevend weet The Kik zich te profileren als Nederlandse beatband, met veel aanstekelijke liedjes zoals Simone en Springlevend. In 2014 brengt de band haar tweede album 2 uit, met allemaal zelfgeschreven nummers. Wanneer The Kik bij Giel op de 3FM Speelplaats het nummer In Your Arms van Chef Special vertaalt tot Schuilen Bij Jou, gaat het nummer viral en verkrijgt het een vaste plaats in de setlist.

Het gaat hard met The Brahms. In 2014 winnen David, Thomas, Martin en Tobias de Utrechtse Popprijs. De jongens hebben hun band gevormd op de Herman Brood Academie. In 2015 roept 3FM ze na het verschijnen van de single Golden uit tot Serious Talent. Hun aanstekelijke, springerige pop en dansbare indiemuziek levert ze spots op festivals als De Beschaving, Appelpop en de Popronde op, waar ze één van de meest geboekte bands zijn. Met de SENA Performer’s Award op zak en de single Homerun in de charts zijn ze helemaal niet meer van de radio af te krijgen. In 2016 verschijnt de EP Belise, met daarop nog meer melodische en meeslepende songs. Dansen maar!

Een fijne rondrit langs de kust met de wind in je haren. Zo voelt de Haags-Amsterdamse indierock-formatie The Great Communicators. Je kent ze misschien al van hun single Zoetrope, die onder de reclame van een zorgverzekeraar te horen was. Met heerlijke samenzang, opzwepende melodieën en veel oog voor details schrijft de band rondom Arend Dijkstra en Gaia Slotboom frisse, melodieuze indierocksongs met catchy hooks en refreintjes. En ook op het podium spat de speelse energie en het enthousiasme er vanaf. Popronde-organisator Mischa van den Ouweland noemde de band dan ook niet voor niets “de beste act van 2014”. Op 23 september staat de release van debuutalbum Lucky Horse gepland.

Het wereldberoemde rocktrio Muse staat bekend om haar ongeëvenaarde muzikale synergie en live performance. Vind daar maar eens een goede tribute-band van. Nou, die hebben we gevonden! De Nederlandse tribute-band Musest speelt al sinds 2007 bijna het hele repertoire van de Britse band. Met enorm veel passie, technische perfectie en heerlijke live-energie is dit een tribute die je niet mag missen. De vele optredens in binnen- en buitenland, recensies die er niet om liegen en meer dan 500.000 Youtube hits bewijzen dat Musest de ultieme Muse-tribute is. De beste Muse-tribute ter wereld? Beoordeel het zelf!

Door Henk Boer