Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2022
14:00 - 16:00

CategorieënHOOGEVEEN – Voor veel ouderen zijn aanrakingen niet vanzelfsprekend meer. Aanraking is echter heel belangrijk voor een goede gezondheid. Massage heeft een heilzame werking en kan veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten. Een workshop voor vrijwilligers op maandag 20 juni a.s. leert hen hoe zij een fijne handmassage kunnen geven.

Deze workshop is speciaal voor de vrijwilligers werkzaam voor Woonzorgcentrum Westerkim, Treant Zorggroep en NNCZ (locaties gemeente Hoogeveen). Indien de bijeenkomst ruimte biedt, zijn vrijwilligers van andere organisaties ook van harte welkom en kunnen zich aanmelden.

Massage werkt kalmerend en biedt een gevoel van geborgenheid. Het helpt om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Het stresshormoon daalt, geluks-hormonen (oxy-tocine en serotonine) komen vrij. Massage kan daarom depressieve gevoelens en stemmingswisselingen verminderen. Met een ontspannende massage kun je het welzijn van ouderen aanzienlijk bevorderen.

Massage stimuleert ook de werking van de gewrichten, verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van spieren en vermindert artritis. Doordat massage lichamelijke en geestelijke spanningen reduceert slaapt men beter en verbetert de lichaamshouding. Uit onderzoek blijkt dat massage bij ouderen met Alzheimer tot betere ontspanning leidt waardoor men beter kan communiceren.

Deze workshop komt tot stand met de medewerking van trainster Marja Berkenbosch. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 20 juni a.s. tussen 14.00-16.00 uur bij NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos, Valkenlaan 5 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname graag voor 13 juni, kan via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).Door Henk Boer