Datum/Tijd
Date(s) - 16/07/2016
18:00 - 22:00

Locatie
#_LOCATIONLINK

Categorieën


Hoogeveen – De Ronde van Hoogeveen wordt op zaterdag 16 juli, voor de 62e keer georganiseerd en is daarmee één van de oudste criteriums van ons land. Hoofdsponsor is dit jaar Super Mail Service. Er staan twee verschillende wedstrijden op het programma. De categorie nieuwelingen, jongens van 15 en 16 jaar, starten om 17.30 uur, voor hun wedstrijd over 40 kilometer.

robbert hoogeveen2

In het deelnemersveld bevinden zich zeven coureurs van De Peddelaars. Zij zullen er zeker alles aan doen, om de zege binnen de club te houden. De wedstrijd voor elite en beloften, begint om 19.00 uur en hier verschijnen acht renners van De Peddelaars aan het vertrek. Van hen is Coen Vermeltfoort, tot heden het succesvolst, met acht overwinningen.

Tevens is hij leider in de topcompetitie van de KNWU. Ook Peter Schulting was dit jaar al een keer succesvol, met een zege, in de derde etappe in de Tour van Taiwan. Edwin Dunning was de laatste Peddelaar, die de ronde van Hoogeveen won en dat was in 2004. De renners van De Peddelaars vinden het hoog tijd, dat er weer eens een renner van de eigen club wint.

Vorig jaar won Rick Ottema uit Muntendam en werd Coen Vermeltfoort vierde. Jeff Vermeulen uit Exloo was in 2012 de snelste en is ook dit jaar een regelrechte kandidaat voor de zege.

De start- en finishplaats is op de Hoofstraat (Noord) tegenover De Tamboer. Daarna gaan de renners over de Blankenslaan-Oost, Van Limburg Stirumstraat, Princes Beatrixstraat en Raadhuisplein, terug naar de Hoofdstraat Noord. De lengte van het parkoers is 1300 meter.

Het kwartet; Aloys van Duuren, Geert Berends, Julius Dozeman en Koos Bramer, verzorgt namens de WRV De Peddelaars de organisatie van dit grote wielerevenement. Er komt hier altijd een sterk deelnemersveld aan het vertrek, want elke renner wil de Ronde van Hoogeveen graag op zijn erelijst hebben staan. Het aantal criteriums in ons land is drastisch gedaald en ook de drie noordelijke provincies delen mee in deze malaise. Daarom is de Ronde van Hoogeveen een hooggewaardeerde wedstrijd, die zich al sinds lange tijd handhaaft op de wielerkalender. Het is ook een wedstrijd, met een imposante erelijst, met namen als, Peter Post (1955) en wereldkampioen Eef Dolman (1965). In 2008 won Lieuwe Westra, de beroepsrenner in de ploeg van Astana. In de huidige tijd kunnen de renners zich via de digitale weg aanmelden voor een wedstrijd en dat is momenteel nog in volle gang. Maar als de schijn niet bedriegt, komt er dit jaar een recordaantal deelnemers naar Hoogeveen. Ook kwalitatief is het, tot heden, een sterk rennersveld, dat zeker gaat zorgen voor goede wielersport op zaterdag 16 juli.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: