HOOGEVEEN – 60 jaar geleden hebben de eerste Molukse bewoners hun woning betrokken in de Molukse wijk. Zowel de Historische Kring als de Verhalenwerf willen aandacht aan dit jubileum besteden in de vorm van o.a. exposities en verhalentafels.

Op donderdagmiddag 9 november heeft hiervoor de eerste activiteit plaatsgevonden. Burgemeester Loohuis en dominee Pattikawa hebben samen de opening verricht van een prachtige expositie in ‘t Kringhuus. Dit deden ze door samen een lint door te knippen bij de ingang van het gebouw. De expositie geeft een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van de Molukse gemeenschap.

De expositie is van 10 november tot eind december 2022 op dinsdagmiddag en vrijdagochtend te bekijken in ’t Kringhuus, Schutstraat 167, Hoogeveen. Groepen, zoals vrouwenorganisaties, scholieren enz., kunnen ook op een ander moment komen. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via telefoonnummer 0528 – 236035 (op dinsdagmiddag) of via het mailadres bertagort@gmail.com Na december zal de expositie te zien zijn bij de Verhalenwerf in de bibliotheek van Hoogeveen.

Geef een reactie