HOOGEVEEN – In ’t Kringhuus van de Historische Kring Hoogeveen is een nieuwe expositie ingericht. Deze is op 6 februari geopend door wethouder Eric Giethoorn en is te bekijken tot eind juli 2019.

© André Weima

Engelbert Kohl heeft een grote verzameling antieke/oude telefoons. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon hij te verzamelen. Zijn interesse was er al langer, maar hij kocht ze niet omdat hij de techniek niet kende, tot hij in contact kwam met iemand die hem hierbij kon helpen. Deze man had een grote verzameling gerestaureerde telefoons in zijn kelder die allemaal werkten. Van hem leerde Engelbert veel over de oude techniek. Via rommelmarkten en marktplaats kwam hij aan zijn verzameling. Alles moest worden gerestaureerd wat een groot improvisatietalent vergt, omdat niet alle onderdelen meer te krijgen zijn.

De expositie in ’t Kringhuus, Schutstraat 167, Hoogeveen, is iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur te bekijken. Groepen, zoals vrouwenorganisaties, scholieren enz., kunnen ook op een ander moment komen. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via telefoonnummer 0528 – 236035 (op dinsdagmiddag) of via het mailadres secretaris@historischekringhoogeveen.nl

Geef een reactie