Evenementen

Expositie Portret met kleinkind; Hoogeveense erfgoeddragers in Bibliotheek

Hoogeveen – In Bibliotheek Hoogeveen zijn van oktober t/m december foto’s te zien van Hoogeveners die het erfgoed van Hoogeveen bewaren, onder andere voor hun kleinkinderen.

expositie-portret-met-kleinkindDe Drentse fotograaf Richard Lahuis heeft speciaal in het kader van het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong; Opa’s en oma’s zes grootouders met hun kleinkinderen gefotografeerd. Opa’s en oma’s uit Hoogeveen die met passie de verhalen van Hoogeveen doorgeven aan hun kleinkinderen. De foto’s laten waarden zien van ons erfgoed: bescherming, verantwoordelijkheid, genegenheid, geborgenheid, ondersteuning en kennisoverdracht.

De gefotografeerde erfgoeddragers vertegenwoordigen de grote groep vrijwilligers die zich bezig houdt met het verleden van Hoogeveen. Henk Jonker beheert de website van Oud Hoogeveen en is vrijwilliger bij de Verhalenwerf en de Historische Kring Hoogeveen. Jan en Anneke Pol doen stamboomonderzoek van onder andere Hoogeveense familienamen. Ria Kuik is vice voorzitter van de Historische Kring Hoogeveen. Rense Schonewille werkt bij het Toeristisch Recreatie Ondernemers Platform en de minicamping Schonewille te Nieuweroord.

Richard Winter is betrokken bij het ontwikkelen van lesmateriaal voor scholen en Bertus ten Caat filmt en fotografeert al 40 jaar zijn omgeving en beheert de fotowebsite van oud-Hollandscheveld. De expositie is mede mogelijk gemaakt door het Hoogeveense bedrijf Wilcovak. Dit bedrijf verzorgt de afwerking van fotoprints voor onder andere internationaal bekende fotokunstenaars, galeries en musea. In februari/ maart 2017 exposeert Richard Lahuis in de Bibliotheek met de tentoonstelling

“Buiten Binnen Drenthe”.
De autodidact fotograaf groeide op in Sleen en is sinds 2012 op professionele basis actief. Zijn passies zijn muziek en portretfotografie. Middels een foto probeert hij een eigenschap van iemand bloot te leggen die in eerste instantie niet zichtbaar is, zoals emotie, omgeving en levenswijze. Lahuis fotografeert louter analoog en bewerkt digitaal.

Geef een reactie