HOOGEVEEN – Eindelijk was het moment dat burgemeester Karel Loohuis, de geridderden het lintje met de bijbehorende versierselen mocht overhandigen. Die dan werden opgespeld door een familieleden namens de burgemeester. Die in verband met het corona virus dit zelf niet mocht doen. Burgemeester Karel Loohuis formuleerde dit als volgt ”Ik heb één aantal weken geoefend, maar bij mij bleek dat mijn armen tekort waren” Er werden hier voort creatieve oplossingen aangedragen , zoals het colbertjasje uitdoen zodat de burgervader de versierselen op het colbert kon spelden. De burgervader ging onder ander aan bij de familie  Lunnenborg-strijker. Die voor hun inzet van de christelijke gereformeerde kerk in Hoogeveen en het vele vrijwilligerswerk dat ze doen.  

Mevrouw Lunenborg-Strijker
Mevrouw Lunenborg-Strijker kreeg haar lintje als wijkdame van het pastoraal wijkteam van de Christelijk Gereformeerde Kerk Hoogeveen waarbij ze o.a. veel bezoeken heeft afgelegd bij gemeenteleden.

Naast haar betaalde baan als koster bij de Christelijk Gereformeerde Kerk in Hoogeveen was mevrouw Lunenborg-Strijker ook vrijwilliger van 1997 tot heden. Haar toewijding is van grote betekenis van de kerkelijke gemeenschap. Ze was betrokken bij seniorenmiddagen, vergaderingen, kerst- en paasvieringen, reisjes met ouderen etc. De kerk ontving ook altijd een school voor de opvoering tijdens de kerstviering. De hele organisatie lag in handen van mevrouw Lunenborg. Eind 2019 heeft zij afscheid genomen van het kosterwerk.

De heer Lunenborg kreeg zijn lintje als diaken bij de Christelijk Gereformeerde Kerk Hoogeveen. Zeker twee avonden in de week deed hij vergaderingen en bezoekwerk.

Van 1997 tot eind 2019 was de heer Lunenborg koster bij de Christelijk Gereformeerde Kerk Hoogeveen. Hij was daarbij zijn vrouw, die tot december 2019 koster was, tot onmisbare steun met betrekking tot de activiteiten en de werkzaamheden die het kosterschap omvat. De heer Lunenborg deed de ondersteuning van alle voorkomende werkzaamheden, zoals schoonmaken, erediensten, vergaderingen, clubs, catechese, begrafenis en trouwdiensten. Hij ontving zeer gastvrij gasten en gemeenteleden.

De heer Lunenborg

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: