Hoogeveen – Afgelopen zaterdag viel het doek voor Snackbar de Smulpaap aan de Markt. Jaap strijker en zijn vrouw Corrie runden de patatzaak ruim 47 jaar. Jaap begon als patatbakker bij Harrie Westenberg aan de Grote Kerkstraat, tegenover de voormalige bioscoop. Na hier 5 jaar te hebben gewerkt nam hij de Smulpaap over, en ging verder als zelfstandig.

jaap-de-smulpaap-01-1

En na letterlijk en figuurlijk een keer verhuist te zijn met zijn Snackbar. Van de hoek met de Wilhelminastraat en de Schoolstraat, naar de huidige locatie nu achter de toen nog voormalige Hollywood. Waar het schnitzel restaurant Heinrich nu staat.

Jaap had een grote klantenkring, door zijn sympathie die hij samen met zijn vrouw uiteraard, uitstraalde na hun klanten. En met een grote belangstelling voor zijn klanten. Altijd ook voor een lolletje in was. Als je een patatje speciaal met uitjes wilde bestellen. Dan zij jaap; “Ik heb wel siepels maar geen uitjes”

Afgelopen zaterdag kwamen enkele vaste klanten speciaal aan, om Jaap en Corrie te danken. Met een cadeau of een bos bloemen Corrie vertelde; “Dit is nu al de tweede keer dat ik naar huis rij om de bloemen op het water te zetten. Het is gewoon overweldigend!!”

De nieuwe eigenaren de familie Zuidhof, openen morgen “Snackbar Zuidhof”.

Hieronder nog een paar oude foto’s van de verhuizing van de snackbar naar de markt door de firma Pol uit Alteveer.

Met speciale dank aan Jaap en Corrie Strijker.

Door Henk Boer

Geef een reactie