Hoogeveen – Op eerste kerstdag begonnen de kerstuitzendingen, van de Family radio uit Hoogeveen. Met hun  jaarlijkse kerst marathon. En wel de alle laatste marathon na 25 jaar is het wel genoeg” In de tijd dat het station illegaal ging en de laatste jaren legaal. Dankzij de RCD voor een amusementen zender van 20 watt. Met een beperkte draaitijd van 24 tot en met 27 december.

Geschiedenis
Er werden in die jaren heel wat artiesten groot door het station, zo ook de volkszanger Jannes uit Noordscheschut. Die jaarlijks zijn optreden deed bij het station.

De meest gehate brief in die tijd was
In die tijd had de Family Radio het vaak aan de stok met de PTT later Radio Controle Dienst. Tot dat erop 27 december 2007 een brief op de deurmat viel van de RCD. Die als volgt luide: “De zender moet uit voor 18.00 uur”. In de brief, stond dat deze is verstuurd, omdat de politie in Hoogeveen geen bijstand wilde verlenen.

Ook stond erin dat ze via de website van de Family radio alle leden hadden uitgepluisd, dus nogmaals, wees verdacht wat je op het internet plaatst!! Vandaar dus deze dwangsom van 4500 guldens per dag.

Na enig overleg met de leden van de Family Radio is er besloten, dat er in een eigen studio met behulp van een paar mede dj’s non-stop muziek te gehoren wordt gebracht. Via de website van de family Radio en via de ether op 106.1 Mhz

De live stream van de Family Radio tot woensdag 27 december

 

Foto’s mogelijk gemaakt door Klompenboer

Zie hier de reportage van de kerst marathon

Door Henk Boer