Hoogeveen – Op 19 april vond de Unicef kinderloop plaats voorafgaand aan de Cascaderun. Bijna 1500 kinderen hebben meegelopen om zich in te zetten voor Unicef.Unicef_prijsuitreiking

Woensdag 3 juni werd de opbrengst van de Unicefloop bekend gemaakt bij Kinderopvang Kidscasa en werden de kinderen met de hoogste sponsorbijdrage in het zonnetje gezet.

“Een fantastisch bedrag, van bijna 38.000 euro.” De vrijwilligers van het Unicef Comité Hoogeveen vertellen vol trots hoe fijn het is dat de kinderen zich in hebben gezet om andere kinderen te helpen. Het geld van de Unicefloop wordt gebruikt voor de bestrijding van ondervoeding in Mozambique. In dit land is 43 % van de kinderen chronisch ondervoed. Eén op de elf kinderen sterft er voor zijn vijfde verjaardag. En de kinderen die ondervoed zijn maar wel in leven blijven, lopen een onherstelbare groei- en ontwikkelingsachterstand op. Met het geld dat bij elkaar is gelopen door de kinder en in Hoogeveen geeft Unicef kinderen een goede start, want goede zorg in de jongste jaren legt de beslissende basis voor hun toekomst. Unicef zorgt ervoor dat ondervoede kinderen behandeld worden en ouders voorlichting krijgen over gezonde voeding en hygiëne.

Naast het bedrag dat bekend werd gemaakt, vonden er twee prijsuitreikingen plaats. Onder toeziend oog van vaders, moeders, broertjes en zusjes ontvingen de kinderen die per leeftijdscategorie het hoogste bedrag bij elkaar hadden gelopen een mooie Unicef puzzel en een bidon van Kidscasa. Aan de Unicefloop was door Kinderopvang Kidscasa ook een kleurwedstrijd verbonden. De beide prijswinnaars van de kleurwedstrijd ontvingen een cadeautje uit handen van Leonie Schuiten, directeur van Kidscasa. “De Unicefloop in Hoogeveen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste Unicefloop in Nederland, daar mag Hoogeveen trots op zijn” zegt Unicef Hoogeveen. “En we zijn er heel blij mee dat, door sponsoring van de organisatiekosten door de Cascaderun en Kidscasa, de gehele opbrengst van de Unicefloop naar Unicef gaat”. Het Unicef Comité in Hoogeveen kijkt al uit naar de 30e Unicefloop in Hoogeveen op zondag 17 april 2016.

Door Henk Boer

Geef een reactie