Ondertekening diploma Educatie

Eerste uitreiking diploma Educatie in Hoogeveen
HOOGEVEEN – Voor de eerste keer zijn maandag 8 juli diploma’s uitgereikt aan totaal vijftien cursisten Nederlands op het Alfa-college in Hoogeveen. Zij volgden taallessen op het Alfa-college, bij Educatie en Inburgering. Alle gediplomeerde cursisten waren aanwezig om, onder luid applaus van vrienden en familie, hun diploma in ontvangst te nemen. Ook wethouder Gert Vos bevond zich onder de aanwezige gasten.

Ondertekening diploma Educatie

De wethouder zet zich actief in voor de aanpak van laaggeletterden in de regio. In een eerder interview vertelde hij: “De impact van niet goed kunnen lezen en schrijven kan heel groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het niet begrijpen van de gemeente of hoe je medicijnen moet innemen. Ik wil er alles aan doen dat zoveel mogelijk Hoogeveners de Nederlandse taal beheersen. Dat vergroot hun kansen op een baan, een gezonder leven en meer sociale contacten. Ik vind het belangrijk dat iedereen in Hoogeveen aan de samenleving mee kan doen.”

“Ik ben elke keer weer geraakt als ik mensen ontmoet die laaggeletterd zijn of zijn geweest, maar die de stap hebben gezet om te zeggen: dit wil ik niet langer. Ik ga een opleiding volgen. Daar is moed voor nodig”, aldus Gert Vos.

Het Alfa-college biedt de taalcursussen aan. “De cursus Nederlands is voor mensen die beter de taal willen beheersen, in de breedste zin van het woord”, vertelt docente Nienke Hoff. “Ook mensen die werken lopen er soms tegenaan dat ze het Nederlands onvoldoende beheersen”.

Cursisten die de cursus volgden, werden altijd al getoetst op hun kennis van het Nederlands en rekenen, maar dit jaar is voor het eerst de bekroning met een erkend diploma mogelijk. Het streven is om in de toekomst ook diploma’s te kunnen uitreiken voor digitale vaardigheden.

Geef een reactie