Hollandscheveld – Na de uitgestelde opening van 4 juli, die niet door ging vanwege de extreme hitte. En dus roet in het eten gooide. Was het vanmiddag echt zover, onder een groot publiekelijke belangstelling.

Jan Steenbergen doet de opening van het nieuwe Hoekje
Jan Steenbergen geeft de officiële openingshandeling van het Hoekje

En een speech door de voorzitter, van de middenstandsvereniging de Heer Kuik. Was het woord aan wethouder Jan Steenbergen, die begon met veel lovende woorden. Voor het plan van aanpak tijdens de reconstructie.

Samenwerking onderling.
Steenbergen; “De middenstand komt echt alle lof toe. De onderlinge samenwerking die goed was met de aannemers. Zij hebben er alles aangedaan, om de overlast zo beperkt mogelijk te gehouden. Ondanks deze beperkte bereikbaarheid, tijdens de reconstructie was het Hoekje goed te bereiken.

opening-t'hoekje-h-veld (1)-1
Het Hoekje na de reconstructie

Het Hoekje weer A-locatie.
“Ik hoop dat het nu een A-locatie mag zijn voor de winkeliers. De Hollandschevelders mogen zich trots noemen op hun Hoekje. De wethouder wilde het nog geen Cascade noemen in Hoogeveen, maar het komt mooi in de buurt. Maar dit is wel de Hoofdstraat van Hollandscheveld.

Parkeren vrije Zone.
Hij ging verder met Speechen; “We hebben de inwoners wel beloofd, dat het een parkeervrije Zone zou blijven. Tot dat vorig jaar op 1 april, er ineens een parkeerautomaat opdook op het Hoekje. Waar door heel Hollandscheveld, haast in rep en roer was. En waar van bleek, dat het om een 1 april grap ging . Door een van de middenstanders.opening-t'hoekje-h-veld (4)-1

Na dat wethouder Steenbergen deze woorden had gesproken, was het tijd voor de officiële opening. Door het indrukken van een knop, werden er drie patronen gevuld met slingers. Door wethouder Steenbergen de lucht in geschoten.

En dit alles werd muzikaal omlijst door het plaatselijke gezelligheidskoor de Schorremorries.

gezelligheidskoor de Schorremorries.
gezelligheidskoor de Schorremorries.

Tekst en Foto’s Henk Boer

Door Henk Boer

Geef een reactie