HOOGEVEEN – Ballenkunstenaar Nasser El Jackson en wethouder Mark Tuit verrichtten vandaag de feestelijke opening van het Cultuur@CruyffCourts. Na de openingsceremonie namen vele kinderen deel aan de workshops graffiti en djembé.

Cultuur@CruyffCourts
Van 5 tot 30 september organiseert de gemeente Hoogeveen samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur verschillende gratis workshops voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Elke maandag en vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen kinderen op het Cruyff Court aan de Tamboerlaan workshops volgen zoals onder andere: freerunning, rapbattle, Tik Tok, freerunning en breakdance. Professionals uit de buurt organiseren de workshops op de Cruyff Courts. Als de kinderen na de workshops door willen gaan met het volgen van lessen. Dan kan dat. Niet alle gezinnen kunnen dit betalen, hiervoor is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk hiervoor op jeugdfondssportencultuur.nl.

Wethouder Mark Tuit: ‘Ik ben trots op deze mooie samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit past precies waar wij met de gemeente Hoogeveen naar toe willen. Cultuur en sport is goed voor iedereen en daarom moet iedereen mee kunnen doen.’

Door Henk Boer

Geef een reactie