Hoogeveen – Muziek, dans, een roofvogelshow, hapjes, drankjes ijs en prachtig weer. Dit waren de ingrediënten voor de feestelijke opening van De Adelaar op 4 juli.

Na een korte speech van Bert Moormann, directievoorzitter van Domesta, verrichtte hij samen met mevrouw Westerbeek (de oudste bewoonster van De Adelaar) de openingshandeling door het oplaten van ballonnen.

De dans werd verzorgd door een Molukse dansgroep terwijl het dweilorkest “Dinges” uit Emmen de vrolijke noten zorgden. Het feest begon met een roofvogelshow. Heel toepasselijk gezien de straatnamen. Aan het eind van de show was hij er echt: een reusachtige adelaar met een spanwijdte van 1,80 meter.

De Adelaar: het nieuwe woongebouw van Domesta in de wijk Wolfsbos in Hoogeveen, met 38 huurappartementen en 9 eengezinswoningen.

Alle huizen waren in snel tempo verhuurd: omdat er meer geïnteresseerden waren dan huizen, heeft Domesta vorig najaar de huizen via een verloting ‘verdeeld’. Ruim een half jaar later –in mei –kregen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe thuis. Om dit te vieren, stond de opening van De Adelaar in het teken van gezelligheid. Een kans voor de bewoners om elkaar alvast wat beter te leren kennen.