Hoogeveen – Op zaterdag 27 mei openen de nieuwste NNCZ vestiging het Jannes van der Sleedenhuis, De Kaap, en het Herstelhotel Hoogeveen hun deuren. Met een openingshandeling die in het teken staat van verbinding, zal het gebouw geopend worden. Vanaf 11:00 uur is De Kaap voor iedereen toegankelijk.

Wonen, welzijn en zorg in centrum Hoogeveen
Met de komst van het Jannes van der Sleedenhuis, De Kaap, krijgt het centrum van Hoogeveen een nieuw aanbod van wonen, welzijn en zorg. Onder andere in de vorm van verpleeghuiszorg, thuiszorg, dagbesteding en een restaurant. “Een ideale situatie; ondanks dat je wellicht een grote zorgvraag hebt, kun je toch blijven wonen in het mooie centrum van Hoogeveen, waardoor je makkelijker onderdeel blijft van de samenleving”, aldus Roeli Mossel, bestuurder NNCZ.

Herstelhotel Hoogeveen en Dementheek in De Kaap
Het Herstelhotel Hoogeveen, dat eerder gevestigd was in het ‘oude Jannes’ aan de Eisenhowerstraat, krijgt ook een nieuw onderkomen in De Kaap. Veel gasten verbleven al korte tijd in het Herstelhotel om onder begeleiding van professionals actief aan herstel te werken. Daarnaast zal ook de Dementheek een plek krijgen in De Kaap. De Dementheek is een uitleenplek voor materialen, maar vooral ook een ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie of geheugenproblemen. De plek biedt daarnaast hulp aan familie, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in de zorg.
Open huis

Van 11:00 tot 16:00 uur openen NNCZ vestiging het Jannes van der Sleedenhuis, De Kaap en het Herstelhotel Hoogeveen hun deuren aan Het Haagje 85 in Hoogeveen. Er is dan volop de mogelijkheid om het nieuwe gebouw te bekijken en te ontdekken wat de NNCZ en het Herstelhotel bieden. Aan de kinderen is ook gedacht, er is van alles te doen. We raden het aan om indien mogelijk, te voet of met de fiets te komen. Natuurlijk bent u ook na de officiële opening op 27 mei van harte welkom in ons restaurant en bij onze activiteiten. Immers; samen zijn we van waarde!

Door Henk Boer

Geef een reactie