HOOGEVEEN – Het schooljaar van het Alfa-college in Hoogeveen is donderdag 2 september voor alle medewerkers op feestelijke wijze geopend. Na een jarenlange verbouwing, waarbij het onderwijs altijd is doorgegaan, is het pand aan de Voltastraat klaar. Een moment waarnaar iedereen heeft uitgekeken. Studenten en medewerkers kunnen vanaf nu aan de slag in een vernieuwd, ruim opgezet en duurzaam gebouw.

Dat maakte deze start van het schooljaar extra bijzonder. Op 29 september volgt de officiële opening voor genodigden en op donderdag 30 september is er een groots Open Huis, waarop iedereen welkom is. Hierover volgt binnenkort meer informatie waarna belangstellenden zich kunnen aanmelden.

Nieuw ingericht buitenterrein
Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk verwelkomde op het volledig nieuw ingerichte buitenterrein alle collega’s, die vooraf waren gevraagd thuis een zelftest te doen. Van der Wijk benoemde in zijn speech natuurlijk nog eens de intensieve jaren die achter de rug zijn. Niet alleen vanwege de verbouwing, maar ook door de continue aanpassingen in het onderwijs vanwege de coronamaatregelen. Met een druk op de knop werd de openingshandeling gedaan voor de medewerkers van de school.

De studenten zijn weer op school welkom. De eerstejaars studenten beginnen met de introductiedagen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: