HOOGEVEEN – Zaterdagochtend startte de Afrikaloop, georganiseerd door de Andreas Manna Stichting uit Hoogeveen. Vrijdagavond waren de eerste wandelaars, die uit het hele land komen, al gearriveerd en sliepen bij gastgezinnen in Hoogeveen, Noordscheschut en Hollandscheveld.

Om 8.30 uur op het bordes van het gemeentehuis in Hoogeveen gaf wethouder Jacob van der Heide het startsein voor de Afrikaloop. De wethouder stak de wandelaars een hart onder de riem en gaf het start teken.

De trommelaars Albert Metselaar en Fokelien Kootstra trommelen de wandelaars op pad. De route liep van Hoogeveen naar Westerbork. Nieuw dit jaar was de beklimming van de Vamberg. De wandelaars genoten van de prachtige natuur en van de goede verzorging onderweg.

In Westerbork werd iedereen gastvrij ontvangen. Een gedeelte van de wandelaars, die meerdere dagen lopen, overnacht ook hier bij gastgezinnen. Op deze manier helpen al deze mensen om deze week een prachtig bedrag bij elkaar te krijgen voor de bouw van een school voor praktijkonderwijs voor met name meisjes in Oeganda. Het wandelevenement duurt tot en met vrijdag. Dan komen de wandelaars weer terug in Hoogeveen en hebben ze in zeven dagen de contouren van Afrika gelopen. Wanneer men nog één dag of enkele dagen mee wil lopen dan kan dat. In de plaats waar er wordt gestart, kan men zich

’s ochtends melden bij de start. Er kan gekozen worden uit drie afstanden, 15, 25 of 35 kilometer. Informatie over de Afrikaloop en waar er per dag wordt gestart kunt u vinden op de website www.andreasmanna.org/Afrikaloop

Geef een reactie