Evenementen

Feestweek in Hollandscheveld wordt afgesloten met 41e jaarmarkt

HOLLANDSCHEVELD – Na een week feesten was er vandaag de 41e jaarmarkt. De Aktiviteiten commissie T’Oekie veranderde het T’Oekie (Het Hoekje) in een gezellige jaarmarkt met een groot kleurrijk handelsplein. Van demonstratiestands tot fruitkramen. Van springkussens tot strandspullen was er te vinden. Er was echt van alles te vinden, zoals het CDA en GB Hollandscheveld die hun politieke praatje hielden.

De markt opende vanmorgen om 10 uur voor het publiek die kon snuffelen tussen de vele kramen van schoen tot gereedschappen tussen de regenbuien door. Er kon de gehele dag door genoten worden van diverse optredens op het terrein naast supermarkt Coöp of van de diverse acts die de straatartiesten werden opgevoerd. Zoals dat er een Scuba wagentje een rijdend aquarium gevuld met goudvissen rond reed over de markt.

 

Rijdend aquarium Scuba wagentje ScubaBianchi is een rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man die niet te vertrouwen is. Een interactieve installatie gebouwd in een versmalde Autobianchi.

Voor dit project is de slijptol gezet in een Autobianchi Quattroposti uit 1965. De auto is voorzien van een electro-motor. Het chassis dient als basis voor een bonte verzameling ‘special effects’, die op afstand worden aangestuurd.

Brandweer demonstratie De brandweer van Hoogeveen gaf een demonstratie de jeugd mocht fietsen uit elkaar knippen met de redschaar op de kruising Doorsnijding Blekberstraat en Het Hoekje.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Geef een reactie