Hoogeveen – Met een hamerslag op een tegeltje opende directeur Jan Werkhoven vanmiddag het feestweekend van de Tamboer. Daarna werd een brokstukje op één van de vier bankjes gelijmd die helemaal vol zullen worden geplakt met mozaïek.
Vervolgens konden de aanwezigen in de Forumfoyer luisteren en meedoen aan de verhalentafel van de Bibliotheek/Verhalenwerf, geleid door Patrick Neumann met als sidekick Johann Bisschop van de HKH.

Prachtige verhalen kwamen boven over de begintijd met bekende artiesten als Wim Sonneveld, Herman van Veen, Herman Finkers, Ramses Shaffy en Youp van ’t Hek. Ook over de bouw en de keuken kwamen mooie verhalen boven.
In de Passagezaal gaf Johann Bisschop een lezing over de Tamboer door de jaren heen.

Ook zeer de moeite waard is de jubileumtentoonstelling door 50 kunstenaars die speciaal voor dit feest een werk exposeren.

’s Avonds kan er vanaf 19.30 uur getoost worden op de jarige Tamboer met onder andere kunstenaar Geert Oldenbeuving die live schildert op muziek van de Zuid-Afrikaanse musicus François le Roux. En The Bluebettes nemen u met heerlijk bekende liedjes mee terug naar de turbulente jaren zestig.

 

Geef een reactie