HOOGEVEEN – Ook in Hoogeveen werd gisteren burendag gehouden. Op verschillenden locaties waren er activiteiten te beleven, van samen koffie drinken, samen gezellig de straat op groenen zoals in de Bentinckslaan gebeurde.

Zo kreeg ook de skatebaan in de Steenbergerweide een facelift. Er werd beplanting aangebracht, de bestrating aangelegd in en om de baan en de jeugd die de stenen aansleepten voor de stratemaker die belangeloos zich inzette. De afgelopen tijd is er ook aandacht besteed aan de begroeiing van de heuvels en het middengedeelte. In samenwerking met IVN en met Groei en Bloei is er een mooi beplantingsschema gemaakt. Zo past het aanzicht van de baan goed in het geheel van het park”, liet de werkgroep blij weten.

De baan is omheind met een hek, waardoor het niet toegankelijk is voor gemotoriseerde voertuigen. De ingang is aan de kant van de skatebaan. De baan heeft een startheuvel met trap, met een hoogte van van 1 meter 50. Voor de onervaren fietser is er ook een mogelijkheid om de baan op te gaan zonder de startheuvel.

Hieronder filmpje van Inze Bosma, van de aanleg.

YouTube player

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: